Диаметрі
Табаның диаметрі таңдаудың маңызды параметрлерінің бірі, одан табада бір ретте және қанша адамға тағамның қандай мөлшерін дайындау байланысты болады. Сатылымда 18, 20, 22, 24, 26, 28 см диаметрлі табалар неғұрлым жиі кездеседі. Бұл ретте, осын осындай диаметрдегі қақпақты таңдау мүмкін болатын бұйымның жоғарғы диаметрі айтылатын болады.
Плиталармен үйлесімділік
Индукциялық плитаның жұмыс істеуі үшін, магниттік өрістің энергиясын тиімді жұтатын материалдан жасалынған ыдысты пайдалану қажет. Осылайша, түбі ферромагнитті тат баспайтын болаттан жасалынған ыдыс, шойын және түбі қалың ферромагнитті ыдыс қолайлы. Индукциялық плиталарда пайдалану үшін жұқа алюминийден жасалған кәстрөлдер және керамикалық, шыны тәрізді магниттелетін ыдыстар жарамайды.
Саптың материалы
Бакелит саптар жоғары беріктікке, жоғары температураларға төзу қабілеттеріне ие және сондай-ақ қызып кетпейді. Ағаш саптар - жеткілікті төмен жылу өткізгіштікке ие және айтарлықтай баяу қызады. Керамикалық және металл саптар, жеткілікті ұзақ мерзімге шыдамды және қолайлы, жоғары температураларға төзімді, сонымен бірге айтарлықтай жылдам қызып кетеді.
Ыдыс жуғыш машинада жуу
Табаны ыдыс жуу машинасында жуу мүмкіндігі. Шойын, эмальданған ыдысты ыдыс жуғышта жууға болмайды. Сондай-ақ, ыдыс жуатын машинада декорлы және жұқа әрленген ыдысты жууға болмайды, өйткені уақыт өте келе оның түрі көнерген, тозған тәрізді болады. Жоғары температураларға ағаштан жасалған саптар да шыдамайды, ағаш бірнеше рет жуғаннан кейін аса бұдырлы болып кетеді және сызаттар пайда болуы мүмкін.
Шығатын буға арналған қақпақтағы саңылау.
Қақпақта бу шығаратын саңылау болса, ыдыс ішіндегі қысымнан қауіптенбеуге болады. Ол ыдыс ішінде тағамды сапалы дайындау үшін қажетті бу мөлшерін қалдырады. Ал қалған артық бу қақпақтағы саңылау арқылы шығады.