Түрі
Тамақты дайындау тәсілі бойынша барлық құрылғыларды бірнеше түрге бөлуге болады: грильдер, оның ішінде қуыру бетінің грильдері, мангалдар, барбекю, смокерлер, кәуап пісіргіштер, ыстайтын жайлар және раклетшы грильдер.
Қуаты
Құрылғының қуаты тамақты дайындау уақытына әсер етеді және ватпен өлшенеді. Әдетте, гриль, мангал, барбекю, ыстайтын жайлар мен кәуап пісіргіштердің қуаты 200-ден 13000 Вт дейін ауытқиды.
Жұмыс бетінің материалы
Құрылғының жұмыс бетінің материалы. Әдетте, электр құрылғыларындағы жұмыс беттерін тас, металл, керамика, шыны керамика және аралас материалдардан бөлуге болады.
Қызып кетуден қорғау
Жұмыс бетінің температурасы жоғарлағанда аспаптың жұмысы автоматты түрде тоқтатылады. Бүл жылытқыш элементтің істен шығуына жол бермейді