Тауық қанатынан жасалған кәуап рецепті
Мангалда жасалған тауық қанаттарынан кәуап
Мангалдағы тауық қанатының кәуаптары қуырылған етке тамаша балама болады және сөзсіз бюджетке қолайлы. Сондықтан, егер сіз көптеген қонақтарды шақырған болсаңыз, біздің керемет рецептімізді мұқият қарап шығыңыз.
Бұл рецепт үшін бізге қажет: тауық қанаттары – 1 кг, сарымсақ-3 түйір, зімбір тамыры - 30 г, соя соусы - 200 мл, ауыз су – 150 мл, қыша-1 ас қасық, бал-1,5 ас қасық, алма сірке суы-1 ас қасық, ұсақ пияз – 400 г, тұз-дәміне қарай, жаңа ұнтақталған қара бұрыш-дәміне қарай.
Тағамды дайындау қадамдары
1 қадам
Кәуапқа арналған ингредиенттерді дайындаңыз. Тауық қанаттарын жуып, жақсылап құрғатыңыз. Үлкен ыдысқа, кастрюльге немесе эмальданған ыдысқа салыңыз, онда олар маринадталады. Дәмдеуіштерді біркелкі араластыру үшін тұз, бұрышты жақсылап араластырыңыз.
2 қадам
Тауық қанаттарына маринад дайындаңыз. Сарымсақты тазалап, пресс арқылы кішкене ыдысқа салыңыз. Зімбір тамырын тазалап, жуыңыз. Сарымсақ қосылған ыдысқа кішкене үккіштен өткізіңіз.
3 қадам
Соя соусы мен ауыз суды құйыңыз. Қыша мен балды, алма сірке суын қосып, араластырыңыз. Пиязды қалың дөңгелектерге кесіңіз. Тауық қанаттары бар контейнерге салыңыз.
4 қадам
Дайындалған маринадпен пиязы бар тауық қанаттарын толтырыңыз. Қоспаны етті біркелкі араластыру үшін ақырын араластырыңыз. Салқын жерде 2 сағатқа қалдырыңыз.
5 қадам
Кәуапты мангалға қуыру үшін көмірді дайындаңыз. Олар мұқият күйіп, ақ күлге айналуы керек. Тауық қанаттарын маринадтан алыңыз да, пияз дөңгелектерімен қиылысып, шампурларға байлаңыз.
6 қадам
Тауық қанатынана кәуапты мангалға қуырыңыз, оны жиі айналдырыңыз, 15 минут. Үстелге жаңа піскен көкөністермен және сіздің қалауыңыз бойынша көкөністермен бірге дастарханға беруге болады.
Сапалы құрылғы көмекке келеді!
Табиғатта жағымды уақыт көбінесе ашық отта түрлі тағамдарды дайындаумен бірге жүреді. Ол үшін мангал (портативті немесе стационарлық) және мұржасыз темір пеш сияқты құрылғылар қолданылады. Пісірілген тағамның дәмі мен сыртқы түріне ас үй құрылғылары және, әрине, аспаздың аспаздық мүмкіндіктері әсер етеді. Мангал - бұл отқа, негізінен көмірге немесе отынға пісірудің ең дәстүрлі нұсқасы. Ол өте қарапайым дизайнға ие. Мангал әртүрлі тағамдарды, әсіресе ет тағамдарын жасау үшін қолданылады және пикник, ашық ауада демалу және көше кештерін ұнататындар арасында танымал.