24.03.24

Сөлді сиыр етінің рецепті

Көкөністермен сөлді сиыр еті
Көкөністермен толтырылған және тәтті қызыл картоптың әдемі табақшасында берілген сиыр етінің үлкен бөлігі-бұл өте әсерлі. Толтырылған ет кесілгенде өте әдемі болады: жарқын сәбіз, май және балдыркөк тамыры дәмді кесінді жасайды. Картопты үлкен тілімдерге бөліп, табада қуырыңыз. Және күмәнданбаңыз: үй иесіндегі адамдарға ұнайтыны сөзсіз!
Бұл рецепт үшін бізге қажет: 1,5 кг сиыр еті бір тегіс бөлік, 1 сәбіз, 100 г балдыркөк тамыры, 80 г май, 2 ас қасық айырған май немесе сары май, 1 шай қасық сарымсақ ұнтағы, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, гарнирге арналған картоп, қызмет етуге арналған көкөністер.

Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам
Сөлді сиыр етін дайындау үшін етті тоңазытқыштан алдын ала шығарыңыз, ол бөлме температурасына дейін еруі керек.

2 қадам
Көкөністерді дайындаңыз. Тазалаңыз, ұзындығы шамамен 5-6 см, ені 0,7 см болатын жолақтарға кесіңіз.

3 қадам
Майды мұздатып, кішкене жолақтарға кесіңіз. Кеңес. Етті толтырғанға дейін туралған майды қайтадан мұздатқышқа салған дұрыс.

4 қадам
Жіңішке, өткір пышақпен етте тесік жасап, пышақты сәл бұраңыз. Пышақты алып тастамай, пышақтың үстіне сәбіз бөлігін салыңыз. Туралған балдыркөк пен маймен де солай жасаңыз. Тесіктерді бір бірінен қысқа қашықтықта жасаңыз.

5 қадам
Етті тұз, бұрыш және сарымсақ ұнтағымен сүртіңіз.

6 қадам
Майды қыздырыңыз және барлық жағынан щетканы пайдаланып етті майлаңыз.

7 қадам
Көкөністері бар сиыр етінив пісірме табаққа салыңыз да, алдын ала қыздырылған тұмшапешке салыңыз.

8 қадам
220 градус температурада 10 минут пісіріңіз, содан кейін жылуды 180-ге дейін азайтып, тағы 1,5 сағат пісіріңіз.

9 қадам
Көкөністермен сиыр етін арасында айналдырып, пайда болған ет шырынын үстіне құйып тұрыңыз.

10 қадам
Дайын сиыр еті тұмшапештен алып, фольгамен жабыңыз. 15 минут демалдырыңыз, содан кейін қуырылған картоппен безендіріп, жасыл көкөністермен себіңізде дастарханға қойыңыз.
Сапалы техника көмекке келеді!
Тағам дәмді, жақсы пісірілген, тартымды келбетке ие болу үшін рецептті сақтау ғана емес, сонымен қатар жоғары сапалы техниканы қолдану қажет. Тұмшапешті таңдағанда, көптеген тұтынушылар кіріктірілген модельдерге артықшылық береді. Оларды пайдалану ыңғайлы, сонымен қатар ас үйдегі кеңістікті айтарлықтай үнемдеуге мүмкіндік береді. Тұмшапешті сатып алу үшін алдымен құрылғының дұрыс түрін таңдап, содан кейін функционалдылық пен қосымша опциялармен танысу керек.

Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей