24.03.24

Қызылжидек қосылған қалташадағы балық рецепті

Қызылжидек соусы қосылған қалташадағы балық

Балық пісірілетін "Қалташа" майланған пісіру қағазынан жасалады. Бұл, бір жағынан, пісірілген балықта барлық шырындар мен хош иістерді сақтауға көмектеседі, ал екінші жағынан (өткізгіштігінің арқасында) ондағы балық қуырылады-пісіріледі және фольгадағыдай бумен пісірілмейді.

Бұл рецепт үшін бізге қажет: 600 г ақ балық филесі, 1 кішкентай кәді (150 г), 1 орташа жасыл алма (100 г), 60 г сары май, 300 г қызылжидек, 1 кішкентай қызыл пияз (70 г), 2 түйір сарымсақ (10 г), 50 г тәтті чили тұздығы, тұз, жаңа ұнтақталған қара бұрыш.


Рецепті кезең-кезеңімен дайындау

1 қадам

Тұздық үшін пияз мен сарымсақты аршып, тураңыз, жұмсақ болғанша майға қуырыңыз, 5 мин. Қызыжидек пен тәтті чили соусын қосыңыз, 3-4 мин қыздырыңыз. Содан кейін блендермен ұнтақтаңыз.

2 қадам

Балықты 4 тең бөлікке кесіңіз, тұз бен бұрыш қосыңыз.

3 қадам

Кәдіні 1 см шеңберлерге кесіңіз. Алманың қабығы мен өзегін тазалаңыз, 1 см тілімдерге кесіңіз. Кәді мен алманы сары майға жұмсақ болғанша қуырыңыз, 4-5 минут.

4 қадам

Пешті 170°C дейін қыздырыңыз. 30х40 см пергамент қағазының 4 парағын дайындаңыз. әрқайсысының ортасына кәді мен алма, тұз бен бұрыш салыңыз. Балықты үстіне қойыңыз. Қағаздың ұзын шеттерін көтеріп, ораңыз. Қағаздың ашық ұштарын кәмпит сияқты бұраңыз. Балықты 10 минут пісіріңіз.

5 қадам

Қалташаларды ақырын табақтарға салып, бірақ оның бетін ашпай-ақ дастраханға беріңіз (содан кейін ашыңыз). Тұздықты бөлек беріңіз.

Сапалы техника көмекке келеді!

Тұмшапешті таңдағанда, көптеген тұтынушылар кіріктірілген модельдерге артықшылық береді. Оларды пайдалану ыңғайлы, сонымен қатар ас үйдегі кеңістікті айтарлықтай үнемдеуге мүмкіндік береді. Пешті сатып алу үшін алдымен құрылғының дұрыс түрін тандап, содан кейін функционалдылықпен және қосымша опциялармен танысу керек. Көпфункционалды модельдерде он екі түрлі пісіру бағдарламалары болуы мүмкін, олардың арасында "жібіту" және "қарқынды пісіру" режимдері бар. Кейбір пештерде бумен пісіру және микротолқынмен жұмыс істеу функциялары бар.


Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей