24.03.24

Венгр гуляш сорпасының рецепті

Венгр сиыр еті гуляш сорпасы

Венгриялық сиыр етінің гуляш сорпасы-түскі ас үшін тамаша нұсқа. Гуляш әдетте подливтағы ет деп аталады. Бірақ бұл сорпа. Қою, бай дәмі мен хош иісі бар. Бұл бірінші және екінші тағам болып табылады. Сұйықтықтың мөлшерін өз қалауыңыз бойынша реттеуге болады!

Бұл рецепт үшін бізге қажет: 500 грамм ет, 500 грамм картоп, 150 грамм қоңыр бұрыш, 200 грамм қызыл сәбіз, 200 грамм қызанақ, 150 грамм пияз, 2-3 түйір сарымсақ, 1 ас қасық томат пастасы, 1 ас қасық кептірілген паприка, 80 миллилитр өсімдік майы, бір шымшым зире, дәміне қарай тұз, 850 миллилитр су.


Рецептті кезең-кезеңмен дайындау

1 қадам

Пиязды ұсақтап тураңыз. Қазанда өсімдік майының жартысын қыздырыңыз. Пиязды томат пастасымен орташа отта шамамен 5 минут қуырыңыз. Оттан алыңыз. Қазандықтың ішіндегісін бөлек табаққа салыңыз. Туралған сарымсақ, паприка, зире қосып, араластырыңыз.

2 қадам

Етті 1-2 сантиметр текшелерге кесіңіз. Қазанда қалған өсімдік майын қыздырып, сиыр етінің кесектерін алтын қыртыс пайда болғанша орташа отта қуырыңыз.

3 қадам

Пиязды етпен қазанға салыңыз. 250 миллилитр су құйыңыз, қайнатыңыз. Суды қайнатқанша 1,5-2 сағат ішінде өте баяу отта қызанақ соусында жауып, етті пісіріңіз. Қажет болса, су қосыңыз.

4 қадам

Қоңыр бұрыш, сәбіз, қызанақ және картопты текшелерге кесіңіз. Барлық көкөністерді қазанға салып, тұз қосып, араластырыңыз.

5 қадам

Қазанға қалған суды құйыңыз (600 миллилитр). Қайнатыңыз, отты азайтыңыз және қақпақтың астына 30-40 минут пісіріңіз.

6 қадам

Дайын гуляш сорпасын қазанда 10 минутқа қалдырыңыз. Ас болсын!

Сапалы қазан көмекке келеді!

Сапалы қазан — әр үй шаруасындағы әйелдің ас үйінде таптырмас және әмбебап көмекші. Берік материалдан жасалған ыдыста пісіру-бұл тағамның күйіп кетпеуі, ал дайын тағамдар ерекше дәм мен хош иіспен болады. Қазіргі заманғы қазандардың басты артықшылығы-олардың беріктігі, дұрыс күтіммен олар он жылдан астам уақытқа созылуы мүмкін. Уақыт пен күшіңізді үнемдеңіз, күнделікті өмірде пайдалы құрылғылар алыңыз.


Оцените статью 1
5.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей