21.10.22

Көкөністер мен жемістерге арналған кептіргішті таңдаңыз

Кіріспе

Қазіргі заманғы ас үйдегі әртүрлі техниканың ішінде көкөністер мен жемістерге арналған кептіргіш үй шаруасындағы әйелдер үшін, саяжайды және егін жинауды ұнататындар арасында қызығушылық тудырды. Кептіргіш дәрумендерді, жемістер мен көкөністердің пайдалы қасиеттерін сақтауға көмектеседі.

Бірақ егер сіз осындай керемет құрылғыны бірінші рет сатып алсаңыз, онда таңдау қиын болуы мүмкін, бұл мақала сізге жемістер мен көкөністерге дұрыс кептіргішті таңдауға көмектеседі.

Құрылғы түрі

Көкөніс кептіргіштері екі формада болады: текше және цилиндр түрінде. Бірінші түрі көбінесе суырмалы табандықтармен келеді, бұл пісіру процесінде өнімнің дайындығын бақылауға мүмкіндік береді. Ал цилиндрлік нұсқада табандықтар бір-бірінің үстіне қойылады, бұл үстіңгі табандықтардан басқа барлық табақтарға қол жеткізуді шектейді.

Қыздыру элементінің түрі бойынша кептіргіштер инфрақызыл, жылыту және конвективті болып бөлінеді. Бірінші нұсқа-ең заманауи, онда өнімдер 55-65 °C температурада инфрақызылды сәулелердің әсерінен кептіріледі. Екінші нұсқа қарапайым және жұмыста түсінікті, өнімдерден ылғал жоғары температураның әсерінен кетеді. Бұл опция қол жетімді, бірақ шығу кезінде пайдалы заттары бар өнімдерді ала алмайсыз. Конвективті кептіргіш-ақылға қонымды нұсқа болып келеді. Ол екінші нұсқа сияқты жұмыс істейді, бірақ жылы ауа кіріктірілген желдеткіштің көмегімен құрылғының ішіне таралады. Бұл жемістерді жоғары емес температурада кептіруге мүмкіндік береді, бұл олардың пайдалы қасиеттерін сақтауға мүмкіндік береді. Олар тік және көлденең болып келеді. Екінші нұсқа қолайлы болып келеді, өйткені бұл нұсқада ауа біркелкі бөлінеді және барлық ингредиенттерді бірдей кептіруге мүмкіндік береді.

Негізгі сипаттамалары

Құрылғыны сатып алмас бұрын оның техникалық сипаттамаларына назар аудару керек. Өйткені, құрылғының өнімділігі мен функционалдығы осыған байланысты.

Көкөніс кептіргіштің маңызды сипаттамаларының бірі - қуат. Бұл құрылғының жұмыс уақытына әсер етеді. Сонымен қатар, кептіргіштің көлемін есте ұстаған жөн, өйткені үлкен құрылғының өнімділігі үшін үлкен қуат қажет. Егер табандықтар 6-дан көп болса, сіз 350-450 Вт қуаты бар модельді таңдай аласыз. 10-15 табандықтар бар модельдер үшін шамамен 1000 ватт қуат жеткілікті. Орташа модельдер үшін 7-9 табандықтар бар, 500-700 Ватт болады.

Табандықтардың санын ақылмен есептеу де маңызды. Көкөністер мен жемістердің қанша мөлшерін бір уақытта кептіруге болатындығы осы параметрге байланысты. Ең жиі кездесетіні-екіден жиырмаға дейін табандықтары бар кептіргіштер. Егер сіз тәжірибелі дайындаушы болсаңыз, онда 7-12 табандығы бар құрылғылар күнделікті өмірде қосымшаларды табады, бизнес үшін 12-20 табандығы бар құрылғылар қолайлы, ал жаңадан бастаушылар 3 немесе 6 табандықтан бастай алады. Егер бұл көрсеткіш килограммен есептелсе, онда үлкен отбасы үшін 6-дан 8 кг-ға дейінгі жүктемесі бар кептіргіштер қолайлы.

Кептіргіштің шу деңгейіне желдеткіш әсер етеді, егер құрылғы онсыз болса, оның дыбысы аз болады. Конвективті модельдер үнсіз жұмыс істей алмайды, бір кептіру циклі 2-3-тен 10-15 сағатқа дейін созылады. Бұл дегеніміз, сіз осы уақыт ішінде желдеткіштің қалай жұмыс істейтінін естисіз. Сондықтан сипаттамалармен танысу өте маңызды, бірақ кейде пікірлерді оқып шығу маңызды, егер мүмкіндік болса, дүкенде техниканы тексеруге болады. Кейде бірдей сипаттамалары бар модельдер әртүрлі жұмыс істей мүмкін.

Әр түрлі өнімдер әр түрлі температурада кептіріледі, шабдалы мен алма үшін оңтайлы +60°С, шөптер үшін +40°С, көптеген көкөністер +40-50°С, саңырауқұлақтар +70°С температурада болады. Осындай температурада өзгерістер бар болғандықтан, термостаты бар құрылғыны алған жөн, ол темпреатураны өзгертуге және оны бақылауға мүмкіндік береді. Егер сіз пайдалы қасиеттері мен дәмі сақталған және дұрыс кептірілген тағамдарды алғыңыз келсе, бұндай қосымшада үнемдеудің қажеті жоқ.

Тағы бір маңызды шарт - сіз қандай тағамдарды кептіргіңіз келеді. Мысалы, жидектер мен шырынды жемістерді кептіру үшін сізге жұқа торлы науалар қажет, ал сәбіз сияқты "тығыз" көкөністер үшін тордың қадамы маңызды емес. Дүкендерде қосымша керек-жарақтарды табуға болады. Науалардың биіктігін реттеу құрылғыны таңдауда да маңызды фактор болып табылады. Сіздің ингредиенттеріңіз өндірушілер ұсынған өлшемге сәйкес келе ме, жоқ па, соған байланысты. Реттелетін бөлімдермен сіз ингредиенттерді жұқа кесудің қажеті жоқ.

Сонымен, кептіргіштерде сіз пастиланы дайындауға болады, бірақ бұл үшін сізге арнайы силикон қалыптары қажет. Мұндай жағдайларда кейбір құрылғылар осындай құрылғылармен жабдықталған, бірақ кейбір нұсқаларда қажетті аксессуарларды сатып алу керек.

Басқару түрі

Басқару түрі бойынша көкөніс кептіргіштер басқа тұрмыстық техникадан ерекшеленбейді. Құрылғыны механикалық немесе электронды түймелер немесе реттегіштер арқылы басқаруға болады. Механикалық басқару-бұл температураны орнатуға немесе кептіру режимін орнатуға болатын айналмалы реттегіштер. Электрондық басқару-бұл жарықдиодты немесе сандық индикаторы бар батырма тақтасы. Көбінесе бірнеше түймелер мен жарықдиодты экранмен жабдықталады. Көкөністер мен жемістерге арналған кептіргіштердегі сенсорлық панельдер мен түймелер пайдаланылмайды. Біріншіден, бұл құнға айтарлықтай әсер ететіндіктен, екіншіден, тіпті әлемдік атаулы брендтер де кептіргіштерге озық технологияны енгізуді қажет деп санамайды.

Құрылғы дисплеймен жабдықталуы мүмкін, бұл бірқатар артықшылықтар мен ыңғайлылықтарды қосады. Құрылғы қандай болса да, ол әлі де өнімдерді кептіреді, тек біреуі оны тезірек жасайды, ал екіншісі ұзағырақ жұмыс істейді. Қалай болғанда да, көкөністер мен жемістерге арналған кептіргіш үйде өте пайдалы нәрсе.

Корпус материалы

Негізінен көкөністер мен жемістерге арналған кептіргіш пластиктен және металдан жасалады. Бірақ өте сирек кездесетін ағаштан жасалған құрылғыларда да бар. Егер біз пластиктен жасалған құрылғы туралы айтатын болсақ, онда ол бірнеше есе жеңіл, бұл оны тасымалдауға көмектеседі. Сондай-ақ, кептіру кезінде пластмасса қызбайды және сіз қорықпай ұстай бересіз, ал пластиктегі жемістер біркелкі піседі. Металл берік, бірақ сонымен бірге ауыр материал. Көбінесе орташа және жоғары баға диапазонындағы кептіргіштерде қолданылады. Корпус тот баспайтын болаттан жасалуы немесе эмальданған жабыны болуы мүмкін. Ал ағаш қасиеттеріне байланысты негізінен әрлеу түрінде қолданылады.

Құрылғының бөлімдері де әртүрлі материалдардан жасалған,бірақ көбінесе: пластик және шыны. Пластмасса-кептіргіштерде жиі қолданылады, өйткені ол мөлдір болуы мүмкін. Кептіру процесі кейде визуалды бақылауды қажет етеді, сондықтан пластиктің баламалары аз. Мөлдір емес пластикті кептіру бөлімі үшін негізгі материал ретінде де пайдалануға болады. Тот баспайтын болат - тек паллет материалы ретінде сирек қолданылады. Әдетте кептіргіштер толық металл құрылымға ие немесе бірқатар элементтер пластиктен жасалған. Шыны - кейде мөлдір пластикке балама бола алады, бірақ әйнектің үлкен кемшілігі нәзәктәк пен үлкен салмақ болғандықтан, нарықта шыны бөлімі бар кептіргіштер өте аз. Шыны бөлімдерде жағымсыз иістермен және пластикалық кептіргіштерге тән басқа тосынсыйлармен проблемалар болмайды.

Осының бәрінен қорытынды жасауға болады, егер сіз өзіңіздің құрылғыңызды жиі орнын ауыстыратын болсаңыз, онда пластикалық корпусы мен бөлімдері бар құрылғыны сатып алған дұрыс, ал аппарат үшін бөлек орын бөлгендер аралас опцияларды сатып ала алады: пластик-шыны, металл-пластик немесе металл-шыны.

Қорытынды

Көкөністер мен жемістерге арналған кептіргішті сатып алудың манызды сәт - сіздің қажеттіліктеріңізге сәйкес модельді таңдау. Қысқа жемістер мен көкөністерді жинау үшін 5 килограмнан тұратын нұсқа қолайлы. Егер бұл процесте науаларың биіктігін реттеу болса, сіз кесілген өнімнің қалыңдығы туралы алаңдамайсыз. 5 кг-ға дейінгі кептіргіштер джемдер мен компоттарға ингредиенттер жасайтындарға жарайды. Сонымен қатар, мақсатына қарамастан, конвекция сөзсіз артықшылық болмайды, өйткені қосымша үрлеу кептіру процесін тездетеді. A автоматты өшіру таймері және қызып кетуден қорғау ұзақ кептіру сеанстары кезінде қажетсіз мәселелерден арылуға кепілдік береді. Өзіңіз үшін ең жақсы таңдауды жасаңыз, саудаңыз сәтті болсын!

Оцените статью 1
4.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей