20.03.24

Тәтті картоптан жасалған драник рецепті

Тәтті картоптан жасалған драниктер

Тәтті картоп драниктері-ащы, экзотикалық, бірінші тістегенде өзіне ғашық қылады! Драникиді тек таңғы асқа ғана емес, кешкі асқа немесе түскі асқа да беруге болады, егер сіз ештеңе еттен жасалған тағамды қаламасаңыз. Барлық ингредиенттер қоректік заттардың жақсы жиынтығы болып табылады.

Рецепт үшін бізге қажет: тәтті картоп-250 г, крахмал мөлшері жоғары картоп-250 г, қызыл пияз-1 дана, кинза – 8-10 бұтақ, бидай ұны-75 г, киноа– 30 г, жүгері крахмалы – 2 ас қасық, ұнтақталған кориандр – 1 шай қасық, ұнтақталған зире-1 шай қасық, тұз, жаңа ұнтақталған қара бұрыш, қуыруға арналған өсімдік майы және қызмет етуге арналған лайм - 2 дана.


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Киноаны көп мөлшерде қайнаған суға 10 минут қайнатыңыз. Ситоға салыңыз. Тазартылған тәтті картоп пен картопты үлкен үккіштен өткізіңіз, араластырыңыз.

2 қадам

Пиязды жұқа етіп тураңыз, тәтті картоп пен картопқа қосыңыз. Күнзе жапырақтарын тураңыз. Кішкене контейнерде ұн, крахмал мен дәмдеуіштерді, тұзды, бұрышты араластырыңыз.

3 қадам

Үгітілген тәтті картоп пен картопқа киноа, күнзе және дәмдеуіштер қосылған ұн мен крахмал қоспасын қосыңыз. Барлығын жақсылап араластырыңыз.

4 қадам

Біртіндеп 50-70 мл суық су құйыңыз. Біртекті қамыр пайда болғанша араластырыңыз.

5 қадам

Табаны өсімдік майымен орташа отта қыздырыңыз. Тәтті картоп драниктери қалыңдығы шамамен 1⁄₃ майға батыру үшін өсімдік майы жеткілікті болуы керек.

6 қадам

Қолыңызбен драниктердін пішінін жасаңыз, мықтап қысыңыз. Құймақтарды екі жағынан алтын түске дейін қуырыңыз, шамамен 3-4 минут дайын құймақтарды қағаз сүлгіге қойыңыз. Лайм тілімдерімен драниктерді дастарханға ұсыныңыз.

Сапалы ас үй жабдықтары көмекке келеді!

Үккіш - бұл ас үйдегі ең әмбебап және қажетті құралдардың бірі, ол көптеген артықшылықтар береді. Құрал ірімшік, көкөністер, жемістер, цитрус қабығы, шоколад, жаңғақтар және т.б. сияқты әртүрлі ингредиенттерді кесуге, ұсақтауға, үккіштен өткізуге немесе бөлшектеуге мүмкіндік береді. Үккіштің әр түрлі дәрежесінің арқасында сіз өнімдердің қажетті құрылымына қол жеткізе аласыз - үлкен кесектерден жұқа кесектерге немесе ұсақ үккішке дейін. Үккішті қолдану ингредиенттерді тез дайындауға мүмкіндік береді, өйткені ол тағамды біркелкі және жылдам өңдеуді қамтамасыз етеді. Үккіштердің көпшілігі ағынды сумен оңай тазаланады және оларды ыдыс жуғыш машинаға салуға болады, бұл оларға күтім жасауды жеңілдетеді.

Оцените статью 8
3.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей