27.03.24

Сиыр етінің жапондық рецепті

Жапонша сиыр еті

Жапонша сиыр еті - бұл азиялық флер болып табылатын талғампаз тағам. Ет бұқтырылған көкөністер тағамның дәмін бай, дәмді және қызықты етеді. Ал соя соусы мен күнжіт сиыр етіне дәм береді. Етті жапонша дайындау қиын емес, бірақ өте ұзақ. Дегенмен, нәтиже сіздің күткеніңізден асып түседі.

Рецепт үшін бізге қажет: газы бар минералды су – 1,5 л, сиыр еті – 800 г, ақ қырыққабат-400 г, болгар бұрышы-3 дана, пияз (орташа) – 2 дана, күнжіт-4 ас қасық (толық), соя соусы-50 мл, өсімдік майы – 50 мл.


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Жапонша етке арналған сиыр етін шайыңыз, терең ыдысқа салыңыз және минералды сумен бүкіл бөлікті жабатындай етіп құйыңыз. Қақпақпен жабыңыз. Тоңазытқышқа салыңыз да, сиыр еті минералды суда 2-3 сағат маринадтауға қойыңыз.

2 қадам

Көкөністерді дайындаңыз. Пиязды тазалап, жұқа жарты сақинаға кесіңіз. Бұрыштан шұңқырлары бар өзекті алыңыз, оларды ұзындығы бойынша екіге бөліңіз, содан кейін ені 1 см жартылай сақиналарға кесіңіз.

3 қадам

Қырыққабатты ұсақтап тураңыз, тұздап, шамамен 10 минутқа қалдырыңыз. Осыдан кейін қырыққабатты қолыңызбен езіңіз. Бұл оны жұмсақ етеді. Сонымен, ол тезірек және жақсы дайындалады.

4 қадам

Сиыр етіңізді минералды судан алыңыз. Қағаз сүлгімен құрғатыңыз. Онда артық сұйықтық пен май болмауы керек. Сиыр етін жұқа ұзын кесектерге кесіңіз (қалыңдығы шамамен 1-1, 5 см). Ет жұмсақ болып пісуі үшін талшықтардың ортасынан бөліңіз.

5 қадам

Табаға өсімдік майын құйып, оны орташадан сәл жоғары отқа қойыңыз. Май қызған кезде, туралған сиыр етін табаға салыңыз да, үстіне соя соусын құйыңыз. Оны үнемі араластыра отырып, 5 минут қуырыңыз.

6 қадам

Етке пияз қосыңыз. Сиыр етін пиязбен бірге мөлдір болғанша немесе сәл сары түске айналғанша қуырыңыз. Осыдан кейін табаға күнжіт қосыңыз. Оны бүкіл етке біркелкі жағып араластыру керек.

7 қадам

Келесі қадам-етке тәтті болгар бұрышын қосу. Етті пияз бен бұрышпен қуыруды жалғастырыңыз, жаңа ингредиент (бұрыш) қызарғанша араластырыңыз.

8 қадам

Табаға қырыққабат қосыңыз. Араластырыңыз, отты орташа деңгейге дейін немесе тіпті азырақ азайтыңыз. Қырыққабат жақсы қайнатылуы керек. Табаны қақпақпен жабуға болады. Қырыққабат дайын болғанша оны қуырыңыз.

9 қадам

Жапон стиліндегі сиыр еті дайын. Отты өшіріңіз, бәрін тағы бір рет араластырыңыз және дәмін татыңыз. Егер сізде тұз жетіспесе, дайын тағамның үстіне аздап соя соусын тамызуға болады.

Сапалы ыдыс көмекке келеді!

Вок табасы – азиялық тағам дайындауда жиі қолданылатын танымал ас үй ыдысы. Вок пішіні мен материалына байланысты өнімдерді біркелкі және жылдам жылытуға мүмкіндік береді. Бұл әсіресе жоғары температурада пісіру кезінде пайдалы, бұл азиялық аспаздықта стандартты тәсіл. Жоғары температурада жылдам пісірудің арқасында воктағы тағамдар әдетте шырынды болып қалады және ұзақ пісірумен салыстырғанда көбірек қоректік заттарды сақтайды. Вок қуырылған көкөністер, ет, теңіз өнімдері, кеспе және т.б. сияқты әртүрлі тағамдарды дайындауға мүмкіндік береді. Вок табаның биік жақтары оларды араластыру кезінде тағамның сыртқа шашылуына жол бермейді.

Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей