Қымыздық қосылған жасыл борщ рецепті
Қымыздық пен қалақай қосылған жасыл борщ
Қымыздық пен қалақай қосылған бұл жасыл борщтың бастысы-жасыл жапырақтардың мүмкіндігінше көп пайдасын сақтау. Сондықтан оларды қысқа уақыт ішінде пісіру керек. Әрине, қалақайды дұрыс дайындау маңызды. Қалың қолғап киіңіз, қайшы алыңыз – және сабақтардағы барлық жапырақтарды қиып алыңыз. Сабақтарды қолданудың қажеті жоқ, олар жарамсыз.
Рецепт үшін бізге қажет:
1 үлкен қымыздық,
2 үлкен қалақай,
1 үлкен пияз,
2 орташа пияз,
4 орташа картоп,
1 үлкен пияз,
3-4 түйір сарымсақ,
1 ас қасық өсімдік майы,
2 ас қасық сары май,
тұз,
жаңа ұнтақталған қара бұрыш.
Дастарқанға арналған:
қатты пісірілген жұмыртқа - әр адамға біреуден,
қаймақ.
Тағамды дайындау қадамдары
1 қадам
Пиязды, сарымсақты және картопты аршып, майдалап тураңыз. Пиязды ұзына бойына екіге бөліңіз, жапырақтардың арасында құм жоқ екеніне көз жеткізіңіз. Пиязды көлденеңінен жіңішке кесіңіз.
2 қадам
Қалақайдан сабақтарды алып тастаңыз, жапырақтарды қымыздықпен бірге кесіңіз. Жасыл пиязды жұқа етіп тураңыз.
3 қадам
Қалың түбі бар үлкен кастрюльде майды өсімдік майымен бірге қыздырыңыз. Пияз мен жалпақ басты пиязды салыңыз, орташа отта 7 минут қуырыңыз. жасыл пиязды, сарымсақ пен картопты қосып, тағы 3-4 минут қуырыңыз.
4 қадам
2 литр су құйыңыз, қайнатыңыз, тұз қосыңыз, 20-25 минут пісіріңіз, картоп езіліп кетуі керек.
5 қадам
Қымыздық пен қалақай, тағы біраз тұз, бұрыш қосыңыз. Қайтадан қайнатыңыз, 3 минут пісіріңіз. Отты өшіріңіз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және борщты қоя тұрыңыз, 5-7 минут. Жұмыртқа мен қаймақпен бірге қызмет етіңіз.
Сапалы ыдыс көмекке келеді!