27.03.24

Қаймақ тұздығындағы тефтели рецепті

Қаймақ тұздығындағы тефтели

Тефтели-грек жаңғағының көлеміндей немесе сәл үлкенірек кішкентай домалақтар. Олар ұнға пісіріледі, содан кейін табада қуырылады немесе пеште аздап пісіріледі. Қызғылт дөңгелектер нәзік қаймақ немесе томат тұздығымен құйылады және дайын болғанға дейін қақпақпен қайнатылады. Тефтели оралған ұнның арқасында тұздық қою және нәрлі болады.

Тұздық үшін бізге қажет: қаймақ 20% - 100 г, қызанақ соусы-100 г, ұн-60 г, су-700 мл, табаско-1-2 тамшы, май-30-40 г, дәміне қарай тұз, дәміне қарай қара бұрыш.
Тефтели үшін: тартылған сиыр еті – 700 г, үлкен пияз-1 дана, сарымсақ-2-3 қалампыр, аскөк – 2 бұтақ, жұмыртқа-1 дана, ақ нан – 150 г, сүт-150 мл, дәміне қарай тұз, дәміне қарай қара бұрыш, ұн аунауға арналған.


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Тефтели дайындаңыз. Ақ нанды кішкене ыдысқа салыңыз. Наның қатты жерін алып тастаған дұрыс. Сүт құйыңыз. Мұны 5 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін артық сұйықтықты сығып алыңыз.

2 қадам

Пиязды тазалап, майдалап тураңыз. Сарымсақ түйірлерін де тазалап, пресс арқылы өткізіңіз немесе ұсақтаңыз. Аскөк жуыңыз, құрғатыңыз, содан кейін өте ұсақтап тураңыз.

3 қадам

Тартылған етті ыдысқа салыңыз, дәміне қарай пияз, сарымсақ, нан, аскөк, тұз және жаңа ұнтақталған бұрыш қосып, араластырыңыз. Тегіс болғанша қолыңызбен илеңіз. Ұнды табаққа салыңыз да, оған фрикаделькаларды ораңыз. Артық жерлерді қағып тастаңыз.

4 қадам

Қаймақ тұздығын дайындаңыз. Терең контейнерде қаймақ, томат тұздығын ұнмен және табаскомен (егер сіз балаларға арналған тағам дайындасаңыз, оны қосуға болмайды) біріктіріңіз. Қажет болса, дәміне қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Сумен сұйылтыңыз.

5 қадам

Терең табада аздап өсімдік майын қыздырып, фрикаделькаларды қызарғанша екі жағына қуырыңыз. Дайындалған тұздықты құйыңыз. Ол ет дөңгелектерінің кем дегенде жартысына дейін жетуі керек. Сары май бөліктерін салып, қайнатыңыз.

6 қадам

Жылуды минимумға дейін азайтыңыз және қақпақпен 20-25 минут қайнатыңыз. Сүйікті гарнирмен бірге дастархан қойыңыз: күріш, картоп пюресі немесе қарақұмық.

Сапалы ыдыс көмекке келеді!

Пісірілген тағамның дәмі мен сыртқы түріне көбінесе ыдыс-аяқ және, әрине, аспаздың аспаздық мүмкіндіктері әсер етеді. Егер сіз 30 минут ішінде ет немесе құймақ қуыруды үйренсеңіз, заманауи технологияның дамуына байланысты дұрыс емес табаны сатып алу барлық жұмыстарды жоққа шығаруға қауіп төндіреді. Бүгінгі таңда табалар әртүрлі материалдардан жасалған, жұмыс бетінің белгілі бір жабыны бар және әртүрлі диаметрлер мен тереңдіктер бар. Аспаздық қалауына байланысты өндіруші қырлы жұмыс беті бар гриль табаларын, пішіні конусқа ұқсайтын вок және кішкене жақтары бар тегіс түбі бар құймақ табаларын ұсынады.

Мақалалар тізіміне