27.03.24

Ноқат котлетінің рецепті

Котлеты из нута

Ноқат қосылған котлеттер сыртқы түрі бойынша ет котлеттеріне ұқсайды және олардың дәмі бұршақ пюресін еске түсіреді. Жалпы, асбұршақ және ноқаттар, тек Түркиядан келеді. Оның формасы біз оған үйреніп қалған классикалыққа ұқсамайды. Бірақ сонымен бірге ол бұршақ дақылдарының барлық пайдасын сақтап қалды. Көптеген диетологтар оның ақуыз мен диеталық талшықтың көзі ретінде енгізуді ұсынады.

Бұл рецепт үшін бізге қажет: ноқат – 100 г, болгар бұрышы, жасыл көкөністер, кішкентай пияз, 2 түйір сарымсақ, жүгері ұны-30 г, бидай ұны – 30 г, зәйтүн майы – 40 мл, тахин пастасы, паприка, хмели-сунели, кумин, тұз, бұрыш және қуыруға өсімдік майы.
Салмасы үшін-авокадо, зәйтүн майы, пияз және болгар бұрышы. Дастарханға беру үшін-жасыл көкөністер, майонез және лаваш.


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Ноқат котлеттерін жасау үшін барлық қажетті ингредиенттерді дайындаңыз. Ноқатты түні бойы жібітіңіз. Таңертең шайыңыз және жұмсақ болғанша қайнатыңыз (30-40 минут). Дайын ноқатты қабығынан тазартып езіңіз.

2 қадам

Көкөністерді шайыңыз және майдалап тураңыз. Тәтті бұрышты тұқымдар мен сабақтардан тазартып, езіндісін кішкене текшелерге кесіңіз. Сарымсақты езбеден өткізіңіз. Пиязды аршып ұсақ үккіштен өткізіңіз.

3 қадам

Тахинаны, көкөністерді, болгар бұрышын, пиязды және сарымсақты пюреге салыңыз. Мұқият араластырыңыз. Содан кейін барлық дәмдеуіштер мен зәйтүн майын қосыңыз. Тағы бір рет араластырыңыз және ұн қосыңыз. Тартылған фарш жұмсақ, жабысқақ және жұмыс істеуге ыңғайлы болады. Сондай-ақ, котлеттерді ұнсыз жасауға мүмкіндік береді.

4 қадам

Табада өсімдік майын қыздырыңыз. Ылғал қолмен тартылған етден бірдей дөңгелек котлеттер жасаңыз. Сары маймен табада екі жағынан қызарғанша қуырыңыз. Майлықтарға қойыңыз, артық майды кетіріңіз.

5 қадам

Авокадоны салынды үшін жартысын кесіңіз, дәнегін алыңыз. Езіндіні ұсақтап тураңыз. Пиязды тазалап, ұсақтаңыз. Көкөністерді біріктіріп, зәйтүн майымен дәмдеңіз. Болгар бұрышын жолақтарға кесіңіз.

6 қадам

Лавашқа пияз қосылған авокадо салыңыз, содан кейін – қуырылған котлеттер, туралған көкөнестер немесе тұтас бұтақтармен, болгар бұрышы, майонез. Орамды ораңыз. Ыстық түрде дастарханға беріңіз.

Сапалы ыдыс көмекке келеді!

Пісірілген тағамның дәмі мен сыртқы түріне көбінесе ыдыс-аяқ және, әрине, аспаздың аспаздық мүмкіндіктері әсер етеді. Егер сіз 30 минут ішінде ет немесе құймақ қуыруды үйренсеңіз, заманауи технологияның дамуына байланысты дұрыс емес табаны сатып алу барлық жұмыстарды жоққа шығаруға қауіп төндіреді. Бүгінгі таңда табалар әртүрлі материалдардан жасалған жұмыс бетінің белгілі бір жабыны бар әртүрлі диаметрлер мен тереңдіктерде қол жетімді. Аспаздық қалауына байланысты өндіруші қырлы жұмыс беті бар гриль табаларын ұсынады, пішіні конусқа ұқсайтын вок және кішкене жақтары бар тегіс түбі бар құймақ табалары.


Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей