13.01.23

Кіріктірілген мұздатқышты таңдау бойынша кеңестер

Кіріспе
Жеке мұздатқыш көбірек тағамдарды сақтауға көмектеседі, ал егер сіз оның жалпы стильден шығып кетпеуін қаласаңыз, онда кіріктірілген техника сізге сәйкес келеді. Жеке мұздатқыш техникасы жеке шаруашылықтары немесе жемісті шаруашылықтары бар және азық-түлік қорын мұздату қажет адамдарға жарайды. Кіріктірілген мұздатқыштар жеке мұздатқыштар сияқты өте тыныш жұмыс істейді, сондықтан оларды ас үйге орнатуға болады. Олар туралы толығырақ айтып берейік.

Орнату және өлшемі

Кіріктірілген техниканың принципі-бұл ас үй жиынтығында толығымен жасырылған. Оларда сәндік панель жоқ, бірақ шкафтың өлшеміне сәйкес техниканы таңдау өте маңызды. Кіріктірілген мұздатқышты кіріктірілген тоңазытқыштың жанына немесе ас үй жиынтығының түбіне орнатуға болады. Мұздатқыш шкафтар толық өлшемді және ықшам болып келеді. Бірінші түрі, олардың өлшемдері бойынша, классикалық тоңазытқыштардан ерекшеленбейді. Олардың ені мен тереңдігі шамамен 55-60 см, ал биіктігі 190 см жетуі мүмкін. Мұндай мұздатқыштардың жалпы пайдалы көлемі шамамен 200 литр. Егер сізге кішкене құрылғы қажет болса, онда шағын өлшемдері мен сыйымдылық көрсеткіштерімен ерекшеленетін модельдер сізге сәйкес келеді. Олар әдетте үстелдің астына қойылады. Мұндай құрылғылардың биіктігі ені мен тереңдігі шамамен 55 см болатын 90 см — ден аспайды. Кіріктірілген мұздатқыштың көлемі шамамен 80 литр. Егер сіз осындай модельді сатып алуды шешсеңіз, орнату кезінде пешке немесе плитаға дейін белгілі бір аралықты сақтау керек екенін ескеріңіз — шамамен 30-50 см.

Пайдалы көлемі 100 литрден аз

Пайдалы көлемі 150 ден 200 л ге дейін

Пайдалы көлемі 200 л және оданда көп
Пайдалы көлем мәлімделгеннен 3-5% - ға аз болатынын есте ұстаған жөн. Шынында да, көлемді есептеу кезінде сөрелер мен мұздатқыштағы әртүрлі толықтырулар ескерілмейді. Бұдан басқа, екі және үш камералы модельдер бар.
Құрылғының өлшеміне келетін болсақ, бұл бірінші кезекте назар аудару керек. Сатып алудан бұрын, сіз техниканы салғыңыз келетін тауашаның өлшемдерін өлшеуіңіз керек. Ауа еркін айналуы үшін шкаф пен құрылғының қабырғалары арасында 3-5 см бос орын қалдыру маңызды. Сіздің қауіпсіздігіңіз үшін бұл өте маңызды, өйткені әйтпесе техника қызып кетуі мүмкін. Техника нұсқаулығында сіз өзіңіздің моделіңіз үшін оңтайлы алшақтықтың мөлшерін біле аласыз.
Құрылғының техникалық сипаттамалары

Мұздатқыш-бұл үздіксіз жұмыс істейтін құрылғы. Сондықтан ең үнемді жабдықты таңдау маңызды. Негізінен бұл санатқа стандартты A+ ЖӘНЕ a++құрылғылары кіреді. Мұндай қондырғылар әлдеқайда қымбат, бірақ шығындар айырмашылығы тез төленеді, өйткені мұндай мұздатқыштар аз электр энергиясын пайдаланады. Мұздатқышты сатып алғанда, мұздатудың жалпы қуатына назар аудару маңызды. Бұл белгілі бір модельдің қандай өнім массасын мұздатуға болатындығын білдіреді. Бұл сипаттама тәулігіне 6-20 кг құрайды және құрылғының жұмыс көлеміне және оның салқындатқыш компрессорының қуатына байланысты.

Үлкен қуатты мұздатқыш маңызды егер сіз жиналған өнім немесе көп мөлшерде ет сияқты үлкен партияларда мұздатсаңыз. Кіріктірілген мұздатқышты таңдаудағы маңызды фактор-мұздату температурасы. Қазіргі заманғы модельдерде құрылғының температурасы 18-25°C-қа дейін төмендейді, бірақ бұл параметрді қажет болған жағдайда реттеуге болады. Осының арқасында мұздатылған тағамның құрылымы мен дәмі жаңа піскен тағаммен бірдей болады.
Автономияға назар аудару да маңызды. Егер сіз кенеттен электр қуатын өшірсеңіз, бұл өте маңызды, автономияның арқасында құрылғы өнімдерді ұзақ уақыт бойы —18–24 сағат бойы мұздатады.

Тәулігіне 8-ден 16 кг-ға дейін

19-дан 22 сағатқа дейін
Кіріктірілген мұздатқышты сатып алу кезінде климаттық класс та маңызды. Бұл көрсеткіш құрылғының оны пайдаланудың белгілі бір температуралық жағдайларына сәйкес келуіне жауап береді. Бұл параметр брендке немесе өндіруші елге тәуелді емес және барлық әдістер үшін бірыңғай қағидаға ие. Егер стандартты нормаларға сілтеме жасалса, шартты түрде латын әріптерімен белгіленген төрт негізгі климаттық класс бар, олар міндетті түрде Құрылғының техникалық жапсырмасында көрсетіледі. Төменде тоңазытқыш жабдықтары максималды тиімділікпен жұмыс істейтін осы сыныптарға сәйкес температура диапазондары берілген: N-қалыпты класс (+16 - дан +32°C - қа дейін), SN-субнормальды класс (+10-дан +32°C-қа дейін), ST -субтропикалық класс (+18-ден + 38°C-ге дейін), және Т - тропикалық класс (+18-ден 43°C-қа дейін). Айта кету керек, температураның маусымдық ауытқуларына байланысты тұтынушылар арасында ең танымал екі климаттық класы бар тұрмыстық құрылғылар. Олар әмбебап және практикалық болып келеді, өйткені олар кең температура диапазонында үздіксіз жұмыс істей алады. Оларға мыналар жатады: N — ST -қалыпты / субтропикалық (+16-дан +38°C-қа дейін), N-T-қалыпты/тропикалық (+16-дан +43°C-қа дейін), SN-ST-орташа қалыпты/субтропикалық (+10-дан +38°C-қа дейін) және SN — T-субнормальды / тропикалық (+10-дан +43°C-қа дейін).

N климаттық класс

N/ST климаттық класс

SN/T климаттық класс
Біз температура индикаторы бар модельдерді сатып алуды ұсынамыз. Осы функцияның арқасында сіз мұздатқыштың ішіндегі күйді бақылай аласыз, бұл параметрді реттей аласыз және кез-келген ақауларды уақытында байқай аласыз.
Жібіту жүйесі

Мұздату кезінде өнімдер ылғал шығаратындықтан, мұздатқышта мұз пайда болады. Құрылғының қабырғаларында конденсаттың көп мөлшері мұз қабатын арттырады. Егер сіз құрылғының сізге ұзақ уақыт қызмет етуін қаласаңыз, жібіту жүйесіне назар аударуыңыз керек. Кіріктірілген мұздатқышта жібіту екі жолмен жүруі мүмкін: қолмен, тамшылатып және No Frost технологиясымен. Жібітудің бірінші түрі ең дәстүрлі болып саналады. Бірақ бұл әдістің кемшіліктері бар, оны жібіту үшін бірнеше сағат қажет және ішіндегі барлық мұз ерігенше күту қажет. Мұндай жүйесі бар мұздатқыш ең бюджеттік нұсқалардың бірі болып табылады. Тамшылату әдісі-жібітудің кең таралған нұсқаларының бірі. Еріту автоматты түрде жүреді, онда еріген суды еріту мен жоюдың бүкіл процесі адамның қатысуынсыз жүзеге асырылады. Оң камерадағы ауадан, электр жылытқыштарынан немесе басқа көздерден жылудың әсерінен болады.

Қолмен жібіту

Тамшылатып жібіту

No Frost технологиясы
Қазіргі заманғы модельдер No Frost жібіту жүйесімен келеді. Мұнда ауа өткізбейтін камерадан конденсат арнайы бөлімге жіберіледі, ол жерден компрессордан келетін жылу буланып кетеді. Осындай жүйенің арқасында құрылғы автоматты режимде жұмыс істейді. Кірістірілген модельдердің ішінде ылғалды толығымен тартатын желдеткіштер бар. Сондықтан камерадағы микроклимат құрғап кетеді, сондықтан олар кеуіп, желдетілмеуі үшін өнімдерді мұқият орау керек. Мұндай жүйе техниканың қызмет ету мерзімін арттыруға көмектеседі
Мұздатқышты басқару және жиынтықтау

Кіріктірілген мұздатқышты басқа техникалар сияқты басқаруға болады. Белгілі бір командалардың көмегімен сіз қажетті температура параметрлерін орнатып, техниканы жеке-жеке реттей аласыз. Басқару элементтері электронды немесе механикалық болуы мүмкін. Олардың ішіндегі ең қол жетімді және кең таралған нұсқа-соңғысы. Ал бірінші нұсқа заманауи модельдерде кездеседі. Олардың ішінен сіз өзіңіздің қалауыңызға сілтеме жасай отырып, опцияны таңдауыңыз керек, өйткені бұл және басқада нұсқа өз міндетін жақсы орындайды. Сондықтан өз талғамыңызға назар аударғаныңыз жөн болады.

Механикалық басқару

Электрондық басқару
Кіріктірілген мұздатқыштар ашық бөліктермен, торлармен немесе жылжымалы сөрелермен жабдықталған. Соңғысында көкөністерді, жемістерді, жидектерді және басқа да ұсақ тағамдарды сақтауға болады. Жеке бөлімдердің арқасында өнімдердің иісі араласпайды. Әдетте ішкі элементтер тағамдық пластиктен жасалады. Кеңістікті ұйымдастыру мұздатқыш шкафта тәртіпті сақтауға мүмкіндік береді — қай өнімнің қай жерде жатқаны әрқашан анық болады.
Таңдау кезінде сіз жәшіктердің немесе сөрелердің санына назар аударуыңыз керек. Олар сіздің талаптарыңызға сай болуы керек. Егер сіздің өз шаруашылығыңыз болса және сіз жиі дайындама жасасаңыз, онда көптеген сөрелері бар мұздатқышты алудың мағынасы бар. Онда қандай тағамдарды және қанша мөлшерде сақтайтындығыңызды түсіну маңызды.
Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей