24.03.24

Классикалық бешбармак рецепті

Классикалық бешбармақ
Бешбармақ - жылқы, қой және сиыр етінен дайындалатын танымал қазақ тағамы. Қазақ тілінен аударғанда "беш" бес, ал "бармақ" - саусақ, яғни тағамды жейтін бес саусақ дегенді білдіреді. Бүгін біз сіздермен классикалық бешбармак рецептімен бөліскіміз келеді. Тағам керемет тойымды және дәмді болады.
Бұл рецепт үшін бізге қажет: ұн – 300 г, сүйегі бар қой еті-2 кг, картоп-6 дана, қара бұрыш бұршағы – 3-4 дана, қара бұрыш, пияз-2 дана, жұмыртқа-1 дана, тұз.

Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам
Етті жуыңыз, табаға салыңыз. Лавр жапырағы мен бұрыш бұршағын қосыңыз. 2 литр суық су құйыңыз, отқа қойыңыз және қайнатыңыз. Көбікті алыңыз. 10 минуттан кейін лавр жапырағын алып тастаңыз. 2-2,5 сағат қайнатыңыз.

2 қадам
Еленген ұнды, жұмыртқаны, тұзды және жарты кесе суды араластырыңыз. Қамырды илеңіз.

3 қадам
Қамырды 5 бөлікке бөліп, әрқайсысын өте жұқа қамырға жайыңыз. Қамырды қағазға жайып, кебу үшін 30-40 минутқа қалдырыңыз.

4 қадам
Картоп пен пиязды тазалаңыз. Картопты үлкен кесектерге, пиязды жарты сақинаға кесіңіз.

5 қадам
Пісіру аяқталғанға дейін 30 минут бұрын сорпаны тұздап, кастрюльге картопты салыңыз.

6 қадам
Сорпадан пісірілген ет пен картопты алыңыз. Етті орташа кесектерге кесіп, сорпаға қайтарыңыз, 1-2 минут қыздырыңыз. Картопты табаға салыңыз.

7 қадам
Картопқа туралған пиязды қосыңыз, ұнтақталған бұрышты көптеп себіңіз, 2 шөміш сорпаны құйыңыз. 5 минут пісіріңіз. Кептірілген шелпектерді 4-5 бөлікке бөліп, қайнаған сорпасы бар кастрюльге салыңыз.

8 қадам
4-5 минут пісіріңіз, араластырыңыз. Пісірілген шелпек, картоп және пиязды табақтарға жайып, сорпаға құйып, ет бөліктерін қосыңыз. Сіз жаңа піскен көкөністермен безендіре аласыз.
Сапалы ыдыс көмекке келеді!
Тамақ дайындауды ұнататындар үшін сапалы ыдыс-аяқтың болуы қаншалықты маңызды екенін біледі. Бүгінгі күні дүкен сөрелерінде тот баспайтын болаттан, ыстыққа төзімді шыныдан және алюминийден жасалған кәстрөлдерді табуға болады. Тот баспайтын болат коррозияға ұшырамайды, тазалау оңай, олар жылуды бетіне жақсы таратады, олардағы тамақ күйіп кетпейді. Ыстыққа төзімді шыныдан жасалған ыдыс-аяқтың қабырғалары қалың және жоғары температураға төтеп бере алады, бірақ абайсызда қолданған кезде оны сындыру оңай. Алюминий кәстрөлдер қол жетімді бағамен ерекшеленеді, олардың қабырғалары жұқа, бұл тағамды тезірек қыздырып, пісіруге мүмкіндік береді.

Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей