24.03.24

Тунец және тәтті бұрышпен толтырылған қызанақтың рецепті

Тунец және тәтті бұрышпен толтырылған қызанақ

Қызанақ-пісіруге арналған тамаша "ыдыс". Бұл рецепттегі консервіленген тунецті сайра немесе қызғылт лососьмен алмастыруға болады.

Бұл рецепт үшін бізге қажет: 6 үлкен қызанақ, 2 орташа тәтті қызыл бұрыш, 200 г консервіленген тунец, 50 г каперс, 50 г каламата типті зәйтүн, жарты лимон, 10 г ақжелкен, 50 мл зәйтүн майы, тұз.


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Бұрышты пісіріңіз, қабығын аршып, кішкене бөліктерге кесіңіз. Каперстерді, зәйтүн мен ақжелкенді тураңыз, тунецті ұсақтаңыз. Бұрышты қызанақтан басқа барлық ингредиенттермен араластырыңыз.

2 қадам

"Қақпақтарды" кесіңіз – әр қызанақтың төрттен бір бөлігі. Қызанақтың жұмасақ жерлерін тіс тазалағышпен тесіңіз. Өзегі мен тұқымын өткір шай қасықпен алыңыз.

3 қадам

Қызанақты пісірілген бұрыш қоспасымен толтырып, "қақпақтармен" жабыңыз. Пісіру парағына жайып, алдын ала қыздырылған пеште 180 °C дейін 20-30 минут пісіріңіз..

Сапалы ыдыс көмекке келеді!

Тағам дәмді, жақсы пісірілген, тартымды көрініске ие болу үшін рецептті сақтау ғана емес, сонымен қатар жоғары сапалы ыдыстарды пайдалану қажет. Пісіруге арналған табалар жоғары температураға төтеп беруі керек, жылу өткізгіштігімен ерекшеленуі керек, жабыспайтын қабаты болуы керек. Дүкен сөрелерінде пісіруге арналған ыдыс - аяқтардың ассортименті өте үлкен, олардың ішінде сіз пішіні мен көлемі бойынша өзіңізге қолайлы нұсқаны таба аласыз.


Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей