Апельсин сабайонының астындағы жидектер рецепті
Апельсин сабайонының астындағы жидектер
Сабайон-ең қарапайым нәрселер ең дәмді болуы мүмкін екенін тамаша еске салады. Классикалық жұмыртқа соусы әдетте Францияда шампанмен немесе Италияда марсаламен дайындалады. Біз апельсин шырыны бар нұсқаны ұсынамыз, балалар десерттің дәмін тата алу үшін.
Для этого рецепта нам понадобится: 500 г ягод (клубника, малина, ежевика), 1 апельсин, 2 яйца, 2 желтка, 125 мл сливок жирностью 35%, 1/3 стакана сахара, 1/4 стакана + 1 ст. л. сахарной пудры.
Рецепті кезең-кезеңімен дайындау
1 қадам
Апельсиннің қабығын ұсақ үккішпен өткізіңіз, содан кейін шырынын сығыңыз. Кремді 1/4 кесе қант ұнтағымен қатты шыңдарға дейін араластырыңыз.
2 қадам
Отқа төзімді ыдыста жұмыртқаны, сарысын, апельсинін қабығын және шырынын араластырыңыз. 1/3 кесе қантты баяу қосыңыз, қоспа көбіктене бастағанша үздіксіз араластырыңыз.
3 қадам
Қоспаны су ваннасына салыңыз да, қоспасы екі есе ұлғайғанша және қалыңдатылғанша араластыруды жалғастырыңыз.
4 қадам
Тұздық ыдысын су ваннасынан алыңыз да, сабайонды бөлме температурасына дейін жеткізіп, араластыруды жалғастырыңыз, шамамен 4-5 мин. Кілегейді тұздыққа салыңыз.
5 қадам
Жидектерді керамикалық пісірме табақтарға салыңыз (үлкен құлпынайларды 2-4 бөлікке кесіңіз). Жидектерді тұздықпен толтырыңыз. Қалған қант ұнтағын себіңіз және алдын ала қыздырылған грильдің астына 1-2 минутқа қойыңыз. Немесе газ оттығымен карамельдеңіз. Дереу дастарханға беріңіз.
Сапалы техника көмекке келеді!
Асүйлік комбайн - бұл ас үйдегі бірнеше жеке құрылғыларды, араластырғышты, блендерді бірден алмастыра алатын көп функциялы құрылғы. Оның негізгі міндеті-ас үйде тамақ дайындау процесін жеңілдету. Минималды әрлеу кезінде де комбайн өнімдерді кесу, араластыру сияқты процестерді жүзеге асыра алады. Жетілдірілген модельдерде бұл тізім әлдеқайда ұзағырақ. Шынында да лайықты асүйлік комбайнды сатып алу үшін таңдау кезінде оның негізгі сипаттамаларына назар аудару керек: құрылғының қуаты, ыдыстың көлемі мен материалы, құрылғыдағы жылдамдықтар және саптамалардың саны, сонымен қатар комбайнның дизайны және басқару түрі.