24.03.24

Кәді қосылған күркетауық кәуабының рецепті

Кәді қосылған күркетауық кәуабы

Әдетте "кәуап қуыру" - бұл үлкен шаруа. Көмірді дұрыс жағып қана қоймай, етті маринадтау керек, содан кейін оны күйдіріп алмай, жақсы пісіріп алу керек. Барбекюге арналған негізгі өнім ретінде таңдалған күркетауық төсі өмірді жеңілдетеді, өйткені ол тұздықтың хош иістерін тез сіңіреді және бірден дайындалады. Кәді күркетауық үшін жақсы "серіктес", өйткені олар бірдей қасиеттерге ие.

Бұл рецепт үшін бізге қажет: 1 кг үлкен күркетауық филесі, 2 орташа кәді, 100 мл өсімдік майы, 1 ас қасық ұнтақталған тәтті паприка (8 г), 1 шай қасық құлмақ-сунели (4 г), тұз, жаңа ұнтақталған қара бұрыш.


Рецептті кезең-кезеңмен дайындау

1 қадам

Етті шамамен 5х4х4 см тікбұрышты кесектерге кесіңіз. Тұз және бұрыш қосыңыз.

2 қадам

Кәдіні шамамен бірдей кесектерге кесіңіз. Бұны да аздап тұздаңыз.

3 қадам

Өсімдік майын паприка мен сунели құлмақтарымен араластырыңыз. Тағы бұрыш қосыңыз. Кәдіні етпен бірге дайындалған майға салып, бөлме температурасында 1 сағатқа және тоңазытқышта 12 сағатқа дейін маринадтауға қалдырыңыз.

4 қадам

Күркетауықты кәдімен бірге жұқа шампурға салыңыз. Мангалға немесе грильге қуырыңыз, алтын қоңырға дейін бұрап тұрыңыз.

Техника көмекке келеді!

Мангалды орнату мүмкін емес жерде немесе сіз көп қабатты пәтерде тұрсаңыз, электр грилі көмекке келеді. Осы ықшам құрылғының көмегімен сіз өзіңізді және қонақтарды қуанту үшін хош иісті кәуап пен гарнирды тез дайындауға болады. Ол шағын мөлшерде ерекшеленеді және кішкентай отбасы үшін дәмді тағамдар дайындауға мүмкіндік береді. Тұрмыстық техниканың танымал өндірушілері грильдің көптеген модельдерін ұсынады, олар тек дизайнымен ғана емес, сонымен қатар техникалық сипаттамаларында да ерекшеленеді.


Оцените статью 2
4.5
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей