24.03.24

Саңырауқұлақ қосылған бәліш рецепті

Саңырауқұлақтар қосылған бәліш

Ашытқы қамырымен жұмыс істеу өте оңай. Мұнда сіз оқтаусыз жасай аласыз, өйткені мұндай қамыр қолмен керемет созылады. Ірімшік пен қызанақ соусымен саңырауқұлақ салмасы пиццаны еске түсіреді - сондықтан мұндай бәліштер сіздің жақын ұнайтыны сөзсіз.

Бұл рецепт үшін бізге қажет: 500 г ашытқы қамыры, 500 г шампиньон, пиццаға арналған 150 г үгітілген моцарелла, 1 үлкен пияз (200 г), 2 түйір сарымсақ (10 г), 8 шай қасық қызанақ соусы (60 г), 2 ас қасық өсімдік майы (30 мл), тұз, қара бұрыш және майлау үшін жұмыртқаның сарысы.


Рецептті кезең-кезеңмен дайындау

1 қадам

Пешті 200°C дейін қыздырыңыз. Пияз мен сарымсақты аршып, мүмкіндігінше аз кесіңіз. Орташа отта тұз қосылған өсімдік майындағы үлкен табада қуырыңыз, араластырыңыз, 10 мин.

2 қадам

Саңырауқұлақтарды майлықпен сүртіңіз, кішкене кесіктерге кесіңіз. Сарымсақпен пиязға қосыңыз, жоғары отта 5-7 минут қуырыңыз. Табада сұйықтық қалмауы керек. Оттан алыңыз, сәл салқындатыңыз.

3 қадам

Қамырды 8 бірдей бөлікке кесіп, квадраттарға жайыңыз. Әр бөліктің бір бұрышына бір қасық салма салыңыз, үстіне бір шай қасық тұздық салыңыз. Моцарелла себіңіз.

4 қадам

Тұздық тез таралмауы үшін, толтыруды қамырдың бос бұрышымен жабыңыз, шеттерін мықтап басыңыз және қысқышты сенімді ету үшін шанышқының тістерінің ұштарымен жүріңіз.

5 қадам

Дайындалған бәліштерді пісіру парағына қойып,1 ас қасық суық су араласқан жұмыртқаның сарысын жағыңыз. Егер сізде моцарелла қалған болса, пирогтарды үстіне себуге болады.

6 қадам

Пештің жоғарғы үштен бір бөлігінде 15 минут пісіріңіз. Ас болсын!

Техника көмекке келеді!

Егер сіздің ас үйіңіздің өлшемдері үлкен ас үй пешін орналастыруға мүмкіндік бермесе, онда ең жақсы шешім электрлік шағын пеш болуы мүмкін. Ол шағын мөлшермен ерекшеленеді және кішкентай отбасы үшін дәмді тағамдар дайындауға мүмкіндік береді. Тұрмыстық техниканың танымал өндірушілері шағын пештердің көптеген модельдерін ұсынады, олар тек дизайнында ғана емес, сонымен қатар техникалық сипаттамаларында да ерекшеленеді.


Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей