24.03.24

Құлпынай шербетінің рецепті

Құлпынай шербеті

Құлпынай шербеті біздің көпшілігіміз бала кезімізден естімізде. Бұл өте қарапайым және өте дәмді рецепт болғандықтан, біз оны үйде қалай дайындауды үйренуді ұсынамыз. Әсіресе жазда, жазғы жидектер маусымында! Құлпынай шербетін жасаңыз: ол ұмытылмас дәм береді және шөлді жақсы басады.

Бұл рецепт үшін бізге қажет: құлпынай – 500 г, лимон-1 дана, бал-80 г, ликер-1 ас қасық.


Рецептті кезең-кезеңмен дайындау

1 қадам

Құлпынай дайындаңыз. Жидектерді жуып, жақсылап құрғатыңыз, қағаз сүлгіге жайыңыз. Сабақтар мен бұтақтарды алып тастап, құлпынайды тазалаңыз. Блендер ыдысына салыңыз.

2 қадам

Құлпынайдан пюре жасаңыз, содан кейін барлық сүйектерді алып тастау үшін оны жиі металлдық електен өткізіңіз. Массасы біркелкі консистенцияға ие болуы керек.

3 қадам

Лимонды жартысына кесіп, шырынын ыдысқа салыңыз. Бал, арақ немесе ликер қосыңыз. Қасықпен араластырыңыз, содан кейін бұрын дайындалған құлпынай пюресімен біріктіріңіз.

4 қадам

Алынған құлпынай массасын төмен пластикалық контейнерден өткізіңіз. Мұздатқышқа 5-6 сағатқа салыңыз. Әр сағат сайын шербет алынып, араластырылуы керек.

Техника көмекке келеді!

Мұздатқыштар мен ларлар тоңазытқыштармен салыстырғанда көп орын алмайды. Олар мұздатқышсыз қарапайым тоңазытқыштардан ерекшеленеді, өйткені бұнда тамақ салқындатылмайды, қаттырады. Қондырғыда мұздатудың бірнеше режимі бар – сіз әрқашан өнімнің витаминдері мен дәмін сақтайтын түрін таңдай аласыз. Біздің сайтта сіз кез-келген талғамға және мөлшерге арналған мұздатқыштар мен жәшіктерді таба аласыз, олар сізге қыста өңімдердің көп мөлшерін сақтауға, ет пен басқа да өнімдерді қаттыруға көмектеседі.


Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей