24.03.24

Стейк қосылған салат рецепті

Стейк қосылған салат

Сиыр еті, жасыл жапырақтар және ащы чили-вирустарға қарсы тұрудың керемет жиынтығы. Бұл салаттың бір бөлігі толық кешкі ас ретінде екіге немесе төрт адамға тағам болу үшін жеткілікті.

Бұл рецепт үшін бізге қажет: салмағы 300 г сиыр етінен стейк, 50 г рукола, 50 г салат жапырақтарының қоспасы (тамыр салаты, шпинат, радиккио), үлкен жалбыз, 1/2 кесе мұздатылған жасыл бұршақ, 2 пияз, 1-2 қызыл чили бұрышы, 1/2 кесе бадам, 2 шай қасық қара күнжіт тұқымы, 1 ас қасық зәйтүн майы, 4 см зімбір тамыры, 2 ас қасық тахини пастасы, 1 түйір сарымсақ, 3 ас қасық күнжіт майы, 2 ас қасық бал, 1/3 кесе күріш сірке суы, тұз.


Рецептті кезең-кезеңмен дайындау

1 қадам

Жасыл бұршақты қайнаған тұзды суға қайнатыңыз, 5 мин. Дуршлагқа тастаңыз, суық сумен шайыңыз және салқындатыңыз. Жалбыз жапырақтарын сабақтардан бөліп, жасыл пиязды жұқалап кесіңіз. Чили бұрышын жұқа сақиналарға кесіңіз. Салат жапырақтарын, рукола, жалбыз, пияз, чили және бұршақты араластырыңыз.

2 қадам

Стейкті екі жағына маймен жағып, тұз себіңіз. Гриль табасын жоғары отта қыздырыңыз. Стейкті әр жағынан 2-3 минут қуырыңыз, дайындаудың қажетті деңгейіне дейін. Табаққа салыңыз, фольгамен жабыңыз және 10 минутқа қалдырыңыз.

3 қадам

Бадамды құрғақ табада алтын қоңырға дейін қуырыңыз, 2-3 мин.зімбірді аршып, үккіштен өткізіңіз. Сарымсақты аршыңыз. Блендер ыдысына зімбір, сарымсақ, тахини, күнжіт майы, бал және күріш сірке суын салыңыз. Тегіс құрылымға дейін жоғары жылдамдықта ұнтақтаңыз, соңында тұз қосыңыз.

4 қадам

Салатты ыдысқа салыңыз, стейк кесектерін жайып, таңғышпен құйыңыз. Қуырылған бадам мен күнжіт тұқымын себіңіз. Ас болсын!

Салат ыдыстары мен табақтар

Табақтар мен салат ыдысы - әр күн үшін немесе қонақтардың келуіне арналған ең пайдалы және әмбебап ыдыс. Оларға ыстық және суық тағамдар, жеңіл тағамдар мен кондитерлік өнімдер ұсынылады. Әдемі жасалған мерекелік үстелді салаттарға арналған арнайы ыдыстарсыз елестету қиын, өйткені әр тағамға тиісті ыдыс қажет!


Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей