24.03.24

Сиыр етінен жасалған стейктің рецепті

Гриль табасындағы сиырдың жауырынан жасалған стейк

Сиыр етінің жауырыны тек бұқтыруға немесе пісіруге ғана жарамайды. Бұқаның осы жұмыс бөлігінен керемет стейктер кесіледі. "Блейд" деп аталатын-бұл жауырынның ең нәзік бөлігі. Оның ерекшелігі-өрескел өзек бөлігі дәл ортасынан өтеді. Табада қуырар алдында оны алып тастау керек немесе кескіндер жасау қажет. Ет бірден нәзік болады!

Бұл рецепт үшін бізге қажет: 1 кг тазартылған жауырын еті, өсімдік майы, жаңа піскен қара бұрыш, брокколи, гүлді қырыққабат, шие қызанақтары, көкөністер, тұз.


Рецептті кезең-кезеңмен дайындау

1 қадам

Етті қағаз сүлгімен құрғатыңыз – оны жууға болмайды!

2 қадам

Бөліктің ортасында ақ тамыр көрінеді. Өте өткір шеф немесе филе пышағы көлденеңінен тікелей тамырдың үстіне орнатылып, бетіне параллель терең кесу жасаңыз.

3 қадам

Еттің жоғарғы бөлігін бос қолыңызбен ұстап, пышақтың қалай жүретінін көру үшін жоғарғы бөлігін көтеріп, біркелкі кесуді жалғастырыңыз. Ақ тамырды ақырын кесіңіз. Алынған бөліктерді ортасынан бөліп алыңыз.

4 қадам

Гриль табасын қыздырыңыз. Өсімдік майымен щеткамен майлаңыз. Бөлікті алтын қоңырға дейін қуырыңыз.

5 қадам

Обжаривайте стейки с обеих сторон до желаемой степени прожарки (см. стр. 46). Готовому мясу дайте «отдохнуть» на доске, прикрыв фольгой. Для гарнира отварите брокколи и цветную капусту почти до готовности.

6 қадам

Содан кейін ет демалып жатқанда, шие қызанақтарымен бірге өсімдік майын қосып, сол табада қуырыңыз. Үстелге ыстық түрінде беріңіз, ас болсын!

Гриль табасы көмекке келеді!

Гриль табасы - ас үйде керемет көмекші, әсіресе майсыз пісіруге тырысатындар үшін. Мұндай табалар көбінесе қалың қабырғаларға ие және осыған байланысты тағамды біркелкі қуырады, ал жабыспайтын жабын майсыз пісіруге мүмкіндік береді. Гофрленген беті бар арнайы технологияның арқасында сіздің тағамдарыңыз әдемі жолақтармен қытырлақ және дәмді болады. Өз уақытыныз бен күшіңізді үнемдеу мақсатында, тұрмыста пайдалы құралдарды сатып алыныз!


Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей