14.04.22

Вакуумдық орауыш. Таңдау бойынша кеңестер

Кіріспе

Вакууматор - бірнеше мәселені шеше алатын құрылғы. Ол өнімдерді орау үшін мейрамханаларда немесе кафелерде ғана қолданылмайды. Орынды үнемдеу үшін және ұзақ мерзімді сақтауға үйде пайдалануға және саяқаттаған кезде өте ыңғайлы. Вакуумдық орауыш көп орын алмайды: үстелдің үстінде сақтаудың қажеті жоқ, өйткені ол азық-түлік пен заттарды сақтауға арналған тартпаға оңай сыяды.

Вакууматор қалай жұмыс істейді және оны қолдану аясы

Құрылғының құрылымы барлық модельдерде бірдей: ауаны соруға арналған сорғы және қыздыру элементі бар. Ваккуматордың жұмыс жасауы оңай:

1. Вакууматорға арналған арнайы пакет азық-түлікпен немесе тұрмыстық заттармен толтыру керек.

2. Пакеттің шеті вакууматордың арнайы бөліміне салынуы керек.

3. Әрі қарай, вакуумдық сорғы ауаны сорып алады, содан кейін пакеттің тігісін дәнекерлейтін және оны герметикалық түрде бекітетін қыздыру элементі қосылады.

Бүгінгі таңда стандартты модельдерден бастап, әртүрлі өнімдерге арналған арнайы бағдарламалары бар құрылғыларға дейін вакууматорлардың әртүрлі түрлері ұсынылған. Пакеттерден басқа, құрылғы вакуумдық контейнерлермен, қайта пайдалануға болатын пакеттермен немесе бөтелкелермен жұмыс істей алады. Мұндай қосымша функционал сіздің мүмкіндіктеріңізді кеңейтуге көмектеседі.

Вакууматорлар жиі қолданылады:

1. сақтау мерзімін ұзарту мақсатында

2. су-вид әдісімен тамақ дайындау кезінде (төмен температураларда ұзақ термоөңдеу)

3. зергерлік бұйымдар мен маңызды құжаттарды орау

4. маталар мен киімдерді ұзақ мерзімге орау (ылғалдан, жәндіктерден қорғау үшін немесе орынды үнемдеу үшін)

Вакууматордың түрі және оны пайдалану жиілігі

Вакуумдық орауыш екі түрлі болуы мүмкін: камералық және камерасыз. Құрылғының бірінші түрінде вакуум пайда болатын арнайы камера бар, содан кейін пакет дәнекерленеді. Мұндай құрылғылар көбінесе ірі өндірістерде қолданылады. Ал түтіксіз вакууматорлар камераларға қарағанда кішірек, үйде пайдалануға жарамды.

Тиісті модельді таңдау құрылғыны қаншалықты жиі қолдануға болатындығымен анықталады. Егер сіз өнімдерді жиі орап, оларды вакуммдайтын болсаңыз, онда автоматты түрде жұмыс істейтін құрылғыны алған дұрыс. Қолмен жұмыс істейтін құрылғымен сіз өнімнің көп мөлшері вакуммдап жатқанда бір жерде қателік жіберіп алуыңыз мүмкін және мұндай қол еңбегі көп уақытты алуы мүмкін. Сондықтан біз автоматтандырылған функциялары бар модельдерге мұқият қарауды ұсынамыз. Қолмен жұмыс істейтін вакууматорлар өнімдерді немесе басқа заттарды буып-түюмен аз айналысатындарға жарайды.

Кейбір тұрмыстық модельдерде кәсіби вакуумдық орауыштардың функциялары болуы мүмкін, мысалы: соңғы әрекетті қайталау немесе қос тігісті орау. Мұндай артықшылықтар сіздің өнімдеріңізді сақтай отырып, уақыт пен материалдарды үнемдейді.

Вакууматордың қуаты

Вакуумдық аппаратты таңдаудағы маңызды факторлардың бірі-оның қуаты. Бұл көрсеткіш құрылғы өз жұмысын қанша уақытта атқаратынына байланысты. Уақытты бағалаушылар үшін лайықты қуаты бар вакуумерлерге сәйкес келеді. Есіңізде болсын, қуат неғұрлым көп болса, ауа пакеттен немесе контейнерден тезірек шығады.

Қосымша функциялар

Ең қарапайым вакуумдық пакеттерде екі түйме бар – ауаны соруға және сөмкені орауға арналған. Жетілдірілген модельдер әртүрлі өнімдерге арналған арнайы режимдермен жабдықталған: жұмсақ, сұйық және қатты. Қысымнан қорқатын жидектерді орау кезінде жұмсақ режим қажет. Сұйық режим шырындарға, түрлі сұйық ингредиенттерге арналған. Барлық басқа өнімдер мен заттарға қатты режимі сәйкес келеді.

Көптеген модельдер шлангты қосуға мүмкіндік береді, ол контейнерлерден, бөтелкелерден және клапанды пакеттерден ауаны шығарады. Сатып алу кезінде осындай аспаптар барлық контейнерлер үшін қолайлы емес екенін есте сақтау керек. Сонымен қатар, кейбір вакуумдық орауыштар кескішпен және/немесе керек-жарақтарды (пакеттер мен орамдарды) сақтауға арналған бөлікпен жабдықталған. Бұл сізге қажет нәрсенің бәрін қолыңызда ұстауға және орамның бір бөлігін кесу қажет болған кезде қайшыны іздемеуге мүмкіндік береді.

Вакуумдық орауыштың көлемі

Вакууматорлардың көпшілігі көлденең түрде жасалады. Оларды сақтау ыңғайлы, өйткені құрылғы көп орын алмайды. Алайда, егер сіз құрылғыны әдеттегіден жиі қолдансаңыз, онда құрылғының тік нұсқаларын сатып алғаныңыз жөн. Тік модельдердің арасында аз орын алатын ықшам опциялар бар. Аталған опциялардан басқа, кіріктірілген вакууматорлар бар. Көбінесе олар ас үйге жылжымалы сөрелерге орнатылады. Кіріктірілген вакуумдық құрылғылар басқа нұсқаларға қарағанда көбірек орын алады. Пакеттің ені құрылғының өлшеміне байланысты. Өнімді таңдағанда осыны ескергеніңіз жөн!

Қорытынды

Вакуумдық орауышты таңдау қиын емес. Ең бастысы, оны қаншалықты жиі және не үшін пайдаланатындығыңызды түсіну қажет. Жиі пайдаланушылар үшін функционалды және кәсіби модельдерге назар аударуды ұсынамыз.

Егер сіз өнімдерді жиі қатыратын болсаңыз-күнделікті қолдануға арналған кішкентай модель өте жақсы. Оралған өнім аэробты бактериялардың әсерінен қорғалады, бұл оның бұзылуын баяулатады және сақтау мерзімін арттырады. Арнайы пленка ылғалдың өтуіне жол бермейді және оның тамақ бетінде кристалдануына жол бермейді. Дәмі, бұл ретте өзгермейді. Мұздатудан басқа, вакуумды тағамды -12 ° C дейінгі температурада сақтау үшін пайдалануға болады.

Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей