Қымыздық қосылған жасыл борщ рецепті

Қымыздық пен қалақай қосылған жасыл борщ

Қымыздық пен қалақай қосылған бұл жасыл борщтың бастысы-жасыл жапырақтардың мүмкіндігінше көп пайдасын сақтау. Сондықтан оларды қысқа уақыт ішінде пісіру керек. Әрине, қалақайды дұрыс дайындау маңызды. Қалың қолғап киіңіз, қайшы алыңыз – және сабақтардағы барлық жапырақтарды қиып алыңыз. Сабақтарды қолданудың қажеті жоқ, олар жарамсыз.

Рецепт үшін бізге қажет: 1 үлкен қымыздық, 2 үлкен қалақай, 1 үлкен пияз, 2 орташа пияз, 4 орташа картоп, 1 үлкен пияз, 3-4 түйір сарымсақ, 1 ас қасық өсімдік майы, 2 ас қасық сары май, тұз, жаңа ұнтақталған қара бұрыш.
Дастарқанға арналған: қатты пісірілген жұмыртқа - әр адамға біреуден, қаймақ.


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Пиязды, сарымсақты және картопты аршып, майдалап тураңыз. Пиязды ұзына бойына екіге бөліңіз, жапырақтардың арасында құм жоқ екеніне көз жеткізіңіз. Пиязды көлденеңінен жіңішке кесіңіз.

2 қадам

Қалақайдан сабақтарды алып тастаңыз, жапырақтарды қымыздықпен бірге кесіңіз. Жасыл пиязды жұқа етіп тураңыз.

3 қадам

Қалың түбі бар үлкен кастрюльде майды өсімдік майымен бірге қыздырыңыз. Пияз мен жалпақ басты пиязды салыңыз, орташа отта 7 минут қуырыңыз. жасыл пиязды, сарымсақ пен картопты қосып, тағы 3-4 минут қуырыңыз.

4 қадам

2 литр су құйыңыз, қайнатыңыз, тұз қосыңыз, 20-25 минут пісіріңіз, картоп езіліп кетуі керек.

5 қадам

Қымыздық пен қалақай, тағы біраз тұз, бұрыш қосыңыз. Қайтадан қайнатыңыз, 3 минут пісіріңіз. Отты өшіріңіз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және борщты қоя тұрыңыз, 5-7 минут. Жұмыртқа мен қаймақпен бірге қызмет етіңіз.

Сапалы ыдыс көмекке келеді!

Пісіруді ұнататындар үшін сапалы ыдыс-аяқтың болуы қаншалықты маңызды екенін біледі. Бүгінгі таңда дүкен сөрелерінде тот баспайтын болаттан, ыстыққа төзімді әйнектен және алюминийден жасалған бұйымдарды табуға болады. Тот баспайтын болат коррозияға ұшырамайды, тазалау оңай, олар жылуды бетіне жақсы таратады, олардағы тамақ күйіп кетпейді. Ыстыққа төзімді шыныдан жасалған ыдыс - аяқтың қабырғалары қалың және жоғары температураға төтеп бере алады, бірақ абайсызда қолданған кезде оны сындыру оңай. Алюминий кәстрөлдер қол жетімді бағамен ерекшеленеді, олардың қабырғалары жұқа, бұл тағамды тезірек қыздырып, пісіруге мүмкіндік береді.