Жеңіл салаты бар күркетауықтан жасалған тефтели рецепті

Пештегі күркетауық тефтелиі

Бұл өте қарапайым рецепт, ол тез дайындалады және арнайы білімді қажет етпейді. Бұл тағам ересектер мен балаларға да ұнайды. Тартылған етке арналған дәмдеуіштердің саны мен жиынтығын өз қалауыңыз бойынша реттеуге болады, осылайша өзіңіз бен отбасыңыз үшін керемет дәмді тағам жасаңыз!

Бұл рецепт үшін қажет ингредиенттер: кішкентай ромен салатының басы, 100 г черри қызанағы, қияр, қызыл пияз, 6 зәйтүн каламаты, 1-2 құрма, 100 г грек йогурты, 1 ас қасық зәйтүн майы, 1 ас қасық сірке суы, 600 г классикалық "Индилайт" тартылған ет, 50 г нан үгіндісі, 2 түйір сарымсақ, тұз, қара бұрыш.


1 қадам

Пешті 180 °C дейін қыздырыңыз және пісіру парағын зәйтүн майымен майлаңыз.

2 қадам

Ыдысқа тартылған күркетауық етін, туралған сарымсақты, нан үгіндісін, тұз бен бұрыш қосып араластырыңыз.

3 қадам

Ылғал қолдарыңызбен кішкене шарларды жасаңыз және оларды пісіру парағына қойыңыз. Алтын қоңырға дейін пісіріңіз, шамамен 30 минут.

4 қадам

Пиязды жарты сақинаға турап, тұз салып, сірке суына себіңіз. Пияз жұмсақ болған кезде оны сығып, табаққа салыңыз, сұйықтықты сақтаңыз. Пияз астындағы сұйықтықты йогуртпен араластырыңыз, туралған құрма қосыңыз, қалың, тегіс таңғыш пайда болғанша блендермен езіңіз.

5 қадам

Ромен салатын кесіп, ыдысқа салыңыз. Черри қызанақ, бөліктерге кесілген не екіге кесілген зәйтүн жемісі, және маринадталған пиязды қосыңыз. Қиярды шеңберлерге кесіп, салатқа қосыңыз. Салатты йогурт таңғышымен құйыңыз және фрикаделькалармен бірге беріңіз.

Техника көмекке келеді!

Міндетті ас үй көмекшілерінің тізіміне ет тартқышы мен пеш кіреді. Кәдімгі тартылған етті дайындау ауыр және ұзақ процеске айналады. Әрқашан өзіңізді және жақындарыңызды дәмді котлеттермен, ет тартқыштарымен, тұшпаралармен, етпен немесе үй шұжығымен құймақтармен қуантқыңыз келсе, тез әрі арзан жолы бар. Бұңдай жағдайжа электр ет тартқыштың көмегіне жүгінген дұрыс.

Тағамды біркелкі дайындау үшін ас үй пеші барлық жағынан көмектеседі. Сонымен қатар, тағамдар қыздыру элементтерімен жанаспайды, яғни тамақты араластырудың немесе ыдысты айналдырудың қажеті жоқ, ештеңе жабыспайды және күймейді.