08.04.24

Спаржа қосылған ең дәмді 3 тағам

Спаржа мен лимон қосылған көксерке кәуабы

Көксерке кәуаптары-бұл дәстүрлі грильге жаңа дәм мен әртүрлілік қосатын тағам. Көксерке ұшасы грильде дайындалады және сарғыш түске дейін қуырылады. Мұндай кәуапты дайындау үшін сізге көксерке, тұз, бұрыш, лимон, спаржа және түрлі дәмдеуіштер қажет. Қарапайым және дәмді тағамды шампурда немесе торда дайындауға болады.

Рецепт үшін бізге қажет: бір байлам аскөк, зәйтүн майы "экстра вирджин" - 3 ас қасық, тұз, дәміне қарай жаңа ұнтақталған ақ бұрыш, 1 шоқ қалың жасыл спаржа, 2 көксерке филесі (әрқайсысы шамамен 200 г),


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Спаржаның өрескел ұштарын кесіңіз. Қалған сабақты бірдей бөліктерге кесіңіз, әрқайсысы 3-4 см. Көксерке филесін кептіріп, ені 3-4 см жолақтарға кесіңіз. аскөкті ұсақтап тураңыз. Лимонды төртке бөліңіз, содан кейін әр төрт бөлікті көлденеңінен кесіңіз.

2 қадам

Кішкене ыдыста сары май, аскөк, тұз, бұрыш және екі тілім лимоннан сығылған шырынды араластырыңыз. Балық пен спаржаны салыңыз, араластырыңыз, 10 минутқа қалдырыңыз.

3 қадам

Балық жолақтарынан рулет жасаңыз. Ағаш шпажкаға дәйекті түрде салыңыз: спаржа, балық орамдары, лимон. Сіз оны спарждан жасалған "бүршікпен" аяқтай аласыз, оны ұзына бойы қойыңыз. Грильде 5 минут қуырыңыз, үнемі айналдырыңыз.

Теңіз ирекшелері мен спаржа бар крем-сорпа

Спаржа қосылған кремді сорпа-бұл француздардың тағамы. Ең бастысы-жаңа өскіндерді қайнатып алмау, оларды сәл қытырлақ қылып қалдыру. Бұл зүбәржат сорпасын одан да талғампаз ету үшін, оған жіңішке кесілген теңіз ирекшелерін қосып, трюфель майын себіңіз.

Рецепт үшін бізге қажет: спаржа – 500 г, картоп – 200 г, шалот пиязы – 1 шт, зәйтүн майы – 30 мл, көкөніс сорпасы – 700 мл, қызмет ету үшін спаржа – 250 г, қызмет ету үшін кілегей 33% - 400 мл, қызмет ету үшін трюфель майы – 1 ст.л, қызмет ету үшін теңіз ирекшелері – 160 г, қызмет ету үшін екпе шиырмақ – 20 г, қызмет ету үшін кептірілген нан немесе қытырлақ таяқшалар-гриссини, дәміне қарай тұз, бұрыш.


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Пиязды, картопты және сарымсақты турап, зәйтүн майына жұмсақ болғанша қуырыңыз. Тұз, бұрыш және спаржа қосыңыз. Қуырыңыз, араластырыңыз, тағы 2 минут. Көкөніс сорпасын қосып, картоп дайын болғанша қайнатыңыз. Спаржа біраз қытырлақ болып, түсін сақтауы керек. Сорпаны блендермен езіңіз. Осы уақытқа дейін сорпаны алдын ала дайындап тоңазытқышқа қоюға болады.

2 қадам

Қызмет көрсетер алдында сорпаға кілегей қосып, блендермен қайтадан араластырыңыз. Теңіз ирегін жұқа тілімдерге, тұз бен бұрыш салыңыз. Спаржа қайнаған суға 2 минут шарпылау керек, содан кейін түсін сақтау үшін оны тез мұзды суға салыңыз. Ұзындығы бойынша екіге бөліңіз, содан кейін 2-3 см бөліктерге бөліңіз.

3 қадам

Табақтың ортасына қытырлақ нан немесе сынған гриссини таяқшаларын, екпе шиырмақ, теңіз ирекшелері мен спаржа кесектерін салыңыз. Трюфель майын себіңіз. Табаққа сорпа құйыңыз. Осыдан кейін, кеспе мен консервіленген жүгеріні сорпаға қосыңыз, кеспе дайын болғанша пісіріңіз. Кесектерге кесілген етті сорпаға қайтарыңыз.

Бекон мен спаржа қосылған киш

Француздар кишті өте жақсы көреді-әр түрлі қантсыз қоспалары бар кішкене қамырдағы ашық пирогтар. Мұндай пирогты үстелге жылы да, суық та беруге болады, ол керемет таңғы ас немесе жүрек жалғауға болады. Жылы кишті негізгі тағам ретінде түскі асқа беруге болады, оны винегрет қосылған жеңіл жасыл салатпен толықтыруға болады.

Рецепт үшін бізге қажет: 150 г спаржа, 1 пияз, 100 г бекон, 100–120 г моцарелла, 330 мл майлылығы 33-35% кілегей, 3 ірі жұмыртқа және 1 сарысы, 1 шай қасық жүгері крахмалы, бір шымшым ұнтақталған мускат жаңғағы мен тұз, қамыр үшін 240 г ұн, қамыр үшін 180 г сары май, қамыр үшін 2 ірі жұмыртқаның сарысы және 1 ақуыз, қамыр үшін 40 мл майлылығы 33-35% кілегей, қамыр үшін 1 шай қасық тұз.


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Қамыр үшін мұзды сары майды текшелерге кесіңіз, ұн мен тұзбен араластырыңыз, пышақпен ұсақтап тураңыз. Жұмыртқаның сарысын кілегеймен араластырыңыз, ұн қоспасына қосыңыз, қамырды тез илеңіз. Қамырды 3 мм қабатқа жайыңыз, диаметрі 24 см таяз пішінге салыңыз, шеттерін ілулі қалдырыңыз. Түбін шанышқымен тесіңіз тоңазытқышқа 30 минутқа қойыңыз.

2 қадам

Қамырды пергаментпен жабыңыз, пісіру бұршақтарымен немесе құрғақ үрме бұршақпен жабыңыз, 180 °C температурада 15-20 минут пісіріңіз. Салмақ пен пергаментті алып тастаңыз, түбін жұмыртқаның ақуызбен майлаңыз және пешке 5-7 минутқа қайтарыңыз. Салмасы үшін кілегей, жұмыртқа, жұмыртқаның сарысы, крахмал, мускат жаңғағы мен ¼ шай қасық тұзды араластырыңыз. Моцарелла бөліктерін қосыңыз. Пиязды жұқа жарты сақинаға кесіңіз.

3 қадам

Спаржа үшін сабақтың түбін қабығынан тазартып, ең қатты бөлігін алып тастаңыз. Беконды кішкене текшелерге кесіп, табада орташа отта қуырыңыз, 5 мин. пиязды қосыңыз, 3 мин. пиязды, беконды киш негізінің түбіне салыңыз. Жұмыртқа мен кілегей қоспасын құйыңыз, оған спаржаны аздап батырыңыз. 160 °C температурада конвекциясыз 35-40 минут пісіріңіз. Қалыпта салқындатыңыз, содан кейін қамырдың шеттерін мұқият кесіп, дастарханға беріңіз.

Оцените статью 1
5.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей