27.03.24

Декоры бар зімбір печеньесінің рецепті

Қантты декоры бар зімбір печеньесі

Үйде біздің рецепт бойынша дайындалған классикалық зімбір печеньесі мерекелік үстелді ғана емес, сонымен қатар жаңа жылға тамаша сыйлық жасайды. Қытырлақ печеньеге міндетті түрде зімбір, бал және даршын қосылады, бұл печеньені сиқырлы дәмді және өте хош иісті етеді.

Рецепт үшін бізге қажет: қант ұнтағы – 350-400 г, жұмыртқаның ақтығы-60 г, лимон шырыны-2 ас қасық, кондитерлік декор.
Қамыр үшін: ұн – 580 г, май – 225 г, қоныр қант – 215 г, қою емес бал – 165 г, жұмыртқа – 1 дана, даршын – 2 шай қасық, ұнтақталған зімбір-2 шай қасық, кайен бұрышы - ½ шай қасық, сода-1 шай, тұз-¼ шай қасық.


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Бір ыдыста ұнды, дәмдеуіштерді, сода мен тұзды араластырыңыз.

2 қадам

Басқа ыдыста жұмсартылған сары майды қантпен араластырғышпен үлпілдек болғанша араластырыңыз.

3 қадам

Араластыруды тоқтатпай, жұмыртқа мен бал қосыңыз. Балды араластыру үшін 1 минуттай қатты араластырыңыз.

4 қадам

Саптамаларды ілмектерге ауыстырыңыз және массаны араластыруды жалғастыра отырып, ұнды дәмдеуіштермен біртіндеп қосыңыз-сізде дымқыл үгінділер болуы керек.

5 қадам

Қамырды жұмыс бетіне қойыңыз, аздап илеңіз және домалақтап жинаңыз, пленкамен жабыңыз және тоңазытқышқа 2 сағатқа қойыңыз.

6 қадам

Қамырды 2 бөлікке бөліп, әрқайсысын пергаменттің екі қабатының арасына қалыңдығы 4-5 мм қабат болатындай етіп жайыңыз.

7 қадам

Арнайы кескіштерді немесе трафаретті пайдаланып, печеньелерді формамен кесіңіз (бірақ оларды қамырдан ажыратпаңыз) және күлшелерді мұздатқышқа 10-15 минутқа қойыңыз.

8 қадам

Салқындатылған печеньелерді қамыр қабаттарынан бөліп, пергамент төселген пісіру парағына жайып, алдын ала қыздырылған пеште 185 °C дейін 12-15 минут қызарғанша пісіріңіз.

9 қадам

Дайын печеньені торға қойып салқындатыңыз.

10 қадам

Миксермен глазурь үшін баяу жылдамдықпен ақуыз мен қант ұнтағын араластырыңыз. Миксердің жылдамдығын біртіндеп арттыра отырып, қалың көбікке дейін 3-5 минут араластырыңыз. Соңында лимон шырынын қосыңыз. Мұндай глазурьмен сіз өрнектер салып әріптер жаза аласыз.

11 қадам

Печеньелерді глазурьмен және жеуге болатын декормен безендіріңіз.

Сапалы техника көмекке келеді!

Ас үйдің шағын пештері — бұл заманауи ас үй интерьерлерінде өз орнын тапқан таңғажайып әмбебап және практикалық құрылғылар. Олар әртүрлі аспаздық тапсырмаларды орындауға арналған шағын және кішірек пештер. Пісіру мен қуырудан бастап бумен пісіруге және тағамды жылытуға дейін шағын пештер тағам дайындауда әсерлі икемділік пен тиімділікті көрсетеді.

Оцените статью 1
3.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей