27.03.24

Асқабақтан жасалған құймақ рецепті

Асқабақтан жасалған құймақ

Қызғылт қыртысы мен ашық қызғылт сары ортасы бар дәмді құймақтарға қарсы тұру мүмкін емес, әсіресе егер олар үйде дайындалған дәмді джем немесе ванильді тұздықпен бірге үстелге берілсе. Күнді осындай таңғы астан бастау дегеніміз-таңертең кешке дейін созылатын керемет көңіл-күйді көтеру

Бұл рецепт үшін бізге қажет: асқабақтың ортасы-400 г, жұмыртқа-2 дана, ұн-5 ас қасық, тұз – пышақтың ұшында, ванильді қант-1 шай қасық, ұнтақталған мускат жаңғағы-1/3 шай қасық, қуыруға арналған өсімдік майы-дәміне қарай.


Тағамды дайындау қадамдары

Қадам 1

Қамырды тез құймақ үшін дайындаңыз. Асқабақтың ортасын жуып, үлкен немесе орташа үккіштен өткізіңіз. 10 минутқа қалдырыңыз, содан кейін артық сұйықтықты кетіру үшін ақырын сығыңыз.

Қадам 2

Үгітілген асқабақты үлкен ыдысқа салыңыз. Жұмыртқаны шайқауышпен аздап шайқаңыз. Ыдысқа үгітілген асқабаққа қосыңыз. Ұнды, тұзды, ванильді қантты және бір шымшым мускат жаңғағын қосыңыз. Барлық ингредиенттерді мұқият араластырыңыз.

Қадам 3

Үлкен табада майдың аз мөлшерін қыздырыңыз. Алынған құймақ қамырын қасықпен бөліктерге бөліп қызарғанша орташа отта қуырыңыз.

Қадам 4

Құймақтарды аударып, екінші жағынан қуырыңыз. Артық майды сіңіру үшін дайын қағаз сүлгілерге салыңыз. Қалған асқабақ қамырынан құймақ дайындаңыз.

Сапалы техника көмекке келеді!

Үстел плиталары әртүрлі тағамдарды дайындауға кең мүмкіндіктер береді, пісіру процесін ыңғайлы және тиімді етеді және сіздің ас үй техникаңызға керемет қосымша бола алады. Үстел пештері қуыру, қайнату, бұқтыру, жылыту, бумен пісіру және тіпті гриль жасау сияқты әртүрлі пісіру әдістеріне өте ыңғайлы. Олар толық кіріктірілген пештерге қарағанда аз орын алады, бұл әсіресе кішігірім асүйлерде немесе орын тапшылығында маңызды. Үстел плиталары электр немесе газбен жұмыс істейтін әртүрлі модельдерде қол жетімді, бұл оларды әртүрлі тұрғын үйлер мен аймақтарға қолайлы етеді.


Мақалалар тізіміне