Йогурт қосылған банан балмұздақ рецепті
Йогурт қосылған банан балмұздағы
Қосымша калориясыз жағымды салқындатқыш десерт. Бұл балмұздақта кілегей болмаса да, дәмі нәзік және дәмді болады. Сонымен қатар, бананның хош иісі қатты сезіледі, балаларға ұнайтыны сөзсіз.
Бұл рецепт үшін бізге қажет: 2 үлкен піскен банан, 2 лайм, 125 г майсыз йогурт, 30 г жержаңғақ пастасы.
Тағамды дайындау қадамдары
1 қадам
Лаймдарды щеткамен жуыңыз, содан кейін құрғатыңыз. Кішкене үккішпен қабығын алыңыз, лаймдарды екіге бөліп, шырынын сығыңыз.
2 қадам
Банандарды тазалаңыз, кесектерге кесіңіз, блендерге салыңыз. Лайм шырынын құйыңыз, қабығының үгіндісін қосыңыз.
3 қадам
Блендерге йогурт пен жержаңғақ пастасын қосыңыз. Біркелкі болғанша дейін араластырыңыз.
4 қадам
Қоспаны балмұздақ машинасына жіберіңіз және нұсқауларға сәйкес мұздатыңыз.
5 қадам
Егер сізде балмұздақ машинасы болмаса, қоспаны қақпағы бар контейнерге салып, мұздатқышқа салыңыз. 4 сағат ішінде. 20 минут сайын алып араластырғышпен немесе блендермен араластырыңыз. Балмұздақ 6 сағаттан кейін дайын болады.
Сапалы техника көмекке келеді!
Блендер-бұл араластырғыш пен тағамдық процессордың функцияларын біріктіретін әмбебап ас үй жабдықтары. Бұл ас үйдегі таптырмас көмекші, ол аз электр қуатын пайдаланады, қарапайым және қолдануға ыңғайлы. Коктейльді тез дайындауға, қамырды араластыруға, тіпті ыдысқа ет немесе жаңғақтың кішкене бөлігін кесуге мүмкіндік береді. Стационарлық блендер аз қолданылады, егер сіз тұздықтар, пюре және коктейльдер дайындауды жоспарласаңыз, оларды таңдаған жөн. Мұндай модельдер үстелге немесе басқа бетке қойылады және ыдысқа ингредиенттерді қосып, техниканы іске қосады. Адамның қатысуы минималды. Бірақ стационарлық модель смузи, коктейльдер, пюре және қамыр дайындау кезінде ыңғайлы. Сергітетін коктейльдер жасау үшін мұзды жақсы ұнтақтай алады. Сіздің қалауыңыз бойынша өзіңіз ұнайтын түрін таңдаған жөн.