Грузиндік лобио рецепті
Грузиндік лобио
Лобио-грузин елінің дәстүрлі тағамы, ол көп шығынды қажет етпейді. Бұл рецепт бойынша лобионың негізгі компоненттері-қызыл бұршақ, жаңғақтар, кинза және дәмдеуіштер. Дәл осы опцияны қолданып көріңіз. Жаңғақ қосылған жұмсақ бұршақ, хош иісті дәмдеуіштерде өте дәмді және қанағаттанарлық.
Бұл рецепт үшін бізге қажет: 500 г гурий бұршағы, өсімдік майы-1 ас қасық, қант, 1 бұршаққынды бұрыш, 3 ас қасық, анар дәндері, 1 стакан қабығы аршылған жаңғақ, сарымсақ-2 түйір, бір шымшым ұнтақталған даршын, кинза, 0,5 кесе анар шырыны, пияз, бір шымшым имерети шафраны, дәміне қарай бір шымшым ұнтақталған қалампыр, тұз, жаңа ұнтақталған қара бұрыш.
Тағамды дайындау қадамдары
1 қадам
Грузин еліндегі лобиоға арналған бұршаққынды бұрышты сұрыптаңыз, шайыңыз, су құйыңыз және қайнатыңыз. Оттан алыңыз, қайнаған суды ағызыңыз. Қайтадан су құйыңыз, қайнатыңыз, 3 минут пісіріңіз, содан кейін дуршлагқа салыңыз. Таза су құйыңыз, өсімдік майы мен қант қосыңыз. Қайнатыңыз және дайын болғанға дейін шамамен 1 сағат пісіріңіз.
2 қадам
Лобиоға арналған жаңғақтарды ерітіндіге ұсақтаңыз немесе ет тартқыштан өткізіңіз. Бұршаққынды бұрыш жұқа сақиналарға кесіңіз. Сарымсақ қабығын аршып, ұсақтаңыз.
3 қадам
Лобиоға арналған кинзаны жуыңыз, құрғатыңыз және ұсақтаңыз. Тұздықты дайындаңыз: жаңғақ, сарымсақ, кинза, бұршаққынды бұрыш, барлық дәмдеуіштер мен анар шырынын ыдыста араластырыңыз.
4 қадам
Дәміне қарай тұз қосыңыз. Пиязды аршып, жұқа жарты сақинаға кесіңіз, ыстық бұршақтарға қосыңыз. Тұздықты құйып, жақсылап араластырыңыз. Грузин стиліндегі лобионы табаққа салыңыз, анар дәндерімен себіңіз.
Сапалы ыдыс көмекке келеді!
Кез-келген үй шаруасындағы әйел ас үйде ыдыс-аяқ, ас құралдары және басқа да пайдалы заттар бар-жоғын біледі, тамақ дайындау процесі тезірек жүреді. Ақыр соңында, жұмыртқаны жақсы пісіру үшін де жақсы табақ қажет, ал ыңғайлы қалақшасыз оған әдемі қызмет ету қиын. Сондай-ақ, жаңа пәтерге немесе үйге көшкен кезде ас үй жабдықтары бірден толық көлемде қажет болатын жағдайлар болады.