24.03.24

Қуырылған лагман рецепті

Қуырылған лагман
Егер сіз ешқашан қуырылған лагманды жеп көрмеген болсаңыз, онда сіз ол туралы естіген боларсыз. Сорпасыз қуырылған лагман, шынымен де болуға құқылы. Дәл осылай ол Қырғызстан мен Қазақстанда беріледі, онда мұндай рецепт ұйғыр деп саналады. Айта кету керек, қуырылған лагман өте жақсы, біз сізге дәл қазір көз жеткізуді ұсынамыз!
Бұл рецепт үшін бізге қажет: қой еті – 250 г жүгері крахмалы – 1 шай қасық, соя соусы-8 ас қасық, ауыз су-2 ас қасық, өсімдік майы-100 мл, лагман кеспесі-200 г, жасыл пияз немесе жусай – 80 г, жасыл болгар бұрышы – 1, қызыл чили - 2 дана, зімбір тамыры – 20 г, пияз – 80 г, сарымсақ – 5 түйір және дәм үшін күнжіт.

Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам
Лагманға ингредиенттерді дайындаңыз. Қой етін жуыңыз, құрғатыңыз және жолақтарға кесіңіз. Ыдысқа салыңыз. Жүгері крахмалына себіңіз, үстіне соя соусының 2 ас қасық құйыңыз. Су мен 2 ас қасы қөсімдік майын қосыңыз. Араластырыңыз және 20 минутқа қалдырыңыз.

2 қадам
Ет маринадталған кезде, қалған ингредиенттерді дайындаңыз. Лагман кеспесін пакеттегі нұсқауларға сәйкес пісіріңіз. бұл лагман ингредиенті пісіп жатқанда, пиязды (жусай), сондай-ақ пияз мен сарымсақтан басқа барлық көкөністерді жуыңыз.

3 қадам
Жасыл пиязды немесе жусайды ұсақтап тураңыз. Тәтті бұрышты жолақтарға кесіңіз. Чили бұрышын тураңыз (егер сіз лагманды ащы еткіңіз келсе, тұқымдарды алып тастамаңыз). Зімбір тамырын ұсақтап тураңыз.

4 қадам
Пияз мен сарымсақты аршып, тураңыз. Қалың түбі мен биік қабырғалары бар үлкен табада майдың жартысын қыздырыңыз. Оған барлық жағынан қой етін қуырып, жайыңыз. Сол табада сол майға пиязды зімбір мен сарымсақпен қызартып қуырыңыз (орташа отта 5 минут).

5 қадам
Барлық бұрышты қосыңыз. Араластыра отырып, орташа отта 5 минут қуырыңыз. Етті табаға қайтарыңыз. Ыдысқа қалған тұздықты құйыңыз. 3 ас қасық соя соусын қосыңыз. Баяу отта 7 минут қайнатыңыз.

6 қадам
Қайнатылған лагман кеспесін дуршлагқа лақтырып, сұйықтықтың ағып кетуіне мүмкіндік беріңіз. Ыдысқа салыңыз. Сәл суытыңыз. Қалған май мен соя тұздығын құйыңыз. Араластырыңыз.

7 қадам
Кеспені көкөністермен бірге етке табаға салыңыз. Жасыл пиязды қосыңыз (жусай). Араластырыңыз және орташа отта тағы 3 минут бірге қуырыңыз. Лагманды табақтарға салыңыз, күнжіт себіңіз және дастарханға беріңіз.
Сапалы ас үй ыдыстары көмекке келеді!
Әр түрлі тұрмыстық құрылғылар ас үйдегі жұмысты едәуір жеңілдетеді. Сонымен қатар, олар көбінесе пісірілген тағамның дәмі мен сыртқы түріне әсер етеді, мұнда пайдаланушылардың қабілеттері де маңызды. Егер сіз 30 минут ішінде ет немесе құймақ қуыруды заманауи технологияның арқасында үйренсеңіз, дұрыс емес табаны немесе сотейникті сатып алу барлығын жоққа шығаруы мүмкін. Бүгінгі таңда табалар әртүрлі материалдардан жасалған жұмыс бетінің белгілі бір жабыны бар әртүрлі диаметрлер мен тереңдіктерде қол жетімді. Аспаздық қалауына байланысты сіз өзіңізге қолайлы нұсқаны таңдай аласыз.

Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей