30.11.22

Қаймақ пен аскөк қосылған майшабақ орамының рецепті

    Қаймақ пен аскөк қосылған майшабақ орамдары
    Бұл кешкі асты таңертең немесе бір күн бұрын дайындауды бастау керек. "Суспензия" қаймақ деп аталады, одан өз салмағының салмағымен сұйықтық ағып кетті. Мұндай қаймақ ірімшікке айналмайды, бірақ консистенциясы кілегейлі ірімшікке ұқсайды – тек қаймақ дәмі бар, ол майшабаққа өте сәйкес келеді.
    Бұл рецепт үшін бізге қажет: 400 г ащы тұздалған майшабақ филесі (маймен), 20% майлылығы бар 500 г қаймақ, 1 орташа аскөк (40 г), 3-5 жасыл пияз сабағы (15-25 г), 1 кішкентай қызыл пияз (70 г), тұз, жаңа ұнтақталған қара бұрыш, қара нан.

    Тағамды дайындау қадамдары

    1 қадам
    Алдын ала, тағамды дайындамас 8-10 сағат бұрын қаймақты өлшеңіз. Ас үй сүлгісін алыңыз (немесе 6-7 қабатталған дәке). Дуршлагты сүлгімен орап, қаймақ салыңыз. 20-30 минутқа қалдырыңыз. – сұйықтық ағып кете бастайды.

    2 қадам
    Содан кейін сүлгінің ұштарын сөмке болатындай етіп байлап, ыдыстың немесе раковинаның үстіне іліп қойыңыз. 8-10 сағаттан кейін сүлгінің ішінде консистенциясы кілегейлі ірімшікке ұқсайтын тығыз масса болады.

    3 қадам
    Аршылған пиязды жұқа тілімдерге кесіңіз, майшабақ майын құйыңыз және тоңазытқышта маринадтауға қойыңыз, 10-30 минутқа қалдырыңыз.

    4 қадам
    Аскөк пен жасыл пиязды өте ұсақтап тураңыз. Тұз, бұрыш және қаймақпен араластырыңыз.

    5 қадам
    Майшабақ филесін майдан құрғатыңыз. Егер филе өте қалың болса, әрқайсысын көлденеңінен 2 жұқа қабатқа кесуге болады. Майшабақ қабаттарын шөптермен қайнатылған қаймақпен майлаңыз және орамдарға ораңыз.

    6 қадам
    Әр ораманы екіге бөліңіз. Нанды 4-5 см квадраттарға кесіңіз. Әрқайсысына пиязды, үстіне орамды салыңыз. Бірден дастраханға беріңіз.
    Әдемі ыдыс көмекке келеді!
    Отбасылық түскі асқа немесе мерекеге арналған үстелге қызмет ету үшін әр үй шаруасындағы әйелде табақтар болуы керек: сорпа, тағамдар, негізгі тағам, нан және десерт салуға арналған. Олардың ішінде жалпақ табақтар мен салат ыдыстары ерекше орын алады. Бұл әр күнге немесе қонақтардың келуіне арналған ең пайдалы және жан-жақты ыдыс. Олар ыстық және суық тағамдарды, жеңіл тағамдар мен кондитерлік өнімдерді ұсына алады. Салаттарға арналған арнайы ыдыс-аяқтарсыз әдемі жабылған мерекелік үстелді елестету қиын, өйткені әр тағам тиісті ыдыстарды қажет етеді.

К списку статей