24.03.24

Баклажан мен кәді қосылған көкөніс рагу рецепті

Баклажан мен кәді қосылған көкөніс рагуы

Баклажан мен кәді қосылған көкөніс рагуы жақсы, өйткені оны дайындау үшін сирек ингредиенттер қажет емес – бәрі қол жетімді. Дүкенге немесе базарға бару жеткілікті, ал егіні бар немесе ауылдық үйдің иелері бақытты – олар бақшаға шықса болады. Қажет болса, рагудың дәмін балдыркөк (жапырақшалар немесе түйнектер), сәбіз және ботва қосу арқылы әртараптандыруға болады.

Бұл рецепт үшін бізге қажет: 6 орташа кәді, 5-7 орташа қызанақ, 4 орташа баклажан, 2 орташа пияз, зәйтүн майы, 3-5 түйір сарымсақ, 1 үлкен ақжелкен немесе кинза, тұз, қара бұрыш.


Рецептті кезең-кезеңмен дайындау

1 қадам

Баклажан мен кәді қосылған көкөніс рагуы үшін барлық көкөністерді жуыңыз. Кішкентай, жұқа терісі бар кәдіні жаңа дақылдан тазартудың қажеті жоқ. Барлық басқа кәділерді тазалаңыз. Бүкіл ұзындығы бойынша 2 бөлікке және әрқайсысын жартысына кесіңіз. Қаласаңыз, тұқымдарды алыңыз. Әр бөлшекті қалыңдығы 2 см кесектерге кесіңіз.

2 қадам

Қызанақтарды қайнаған суға батырыңыз, 2 минуттан кейін бірден суық, мұзды сумен шайып, қабығын алып тастаңыз, қызанақтың түбіне көлденең кесіңіз. Көкөніс бұқтырмасы үшін артық шырынсыз улкен қызанақты таңдаңыз.

3 қадам

Қызанақты 4 бөлікке кесіңіз, тұқымдар мен шырынды алыңыз. Әр тоқсанды 2-3 бөлікке кесіңіз.

4 қадам

Баклажандарды да аршуға немесе сол күйінде қалдыруға болады. Көбісі қабығы аршылған баклажандар дәмінің бір бөлігін жоғалтады деп санайды. Оларды бүкіл ұзындығы бойынша жартысына, әр жартысында тағы 2 бөлікке кесіңіз. Әр тілімді кесектерге кесіңіз, кәді сияқты, қалыңдығы 2 см.

5 қадам

Пиязды аршыңыз. Оны түбіне жеткізбей, бүкіл биіктігі бойынша жартысына кесіңіз, "тамырларға" дейін - сондықтан көкөніс рагуы үшін пиязды кесу оңай болады. Оны қалыңдығы 2 см болатын жарты сақинаға кесіңіз.

6 қадам

Көкөністерді жуып, майдалап тураңыз. Сарымсақ тазалаңыз және де ұсақ тураңыз. Дайындалған пиязды, баклажан мен кәді ыдыста араластырыңыз. Көк пен сарымсақтың жартысын қосыңыз. Тұз және бұрыш қосыңыз. Сары майды құйып, көкөніс рагуын қолыңызбен араластырыңыз, майды әр көкөнеске жақсылап жағыңыз.

7 қадам

Көкөністерді пісіру қағазымен жабылған пісіру парағына салыңыз. 200 °C дейін қыздырылған пеште пісіріңіз, 15-20 мин. пісіру кезінде бір рет көкөністерді біркелкі және бірдей пісіру үшін қасықпен ақырын араластырыңыз. Осы уақытта қызанақты сарымсақ пен көкөніспен қалың түбі бар кастрюльге салыңыз. Тұздаңыз. Орташа отта қайнатыңыз және қыздырыңыз, 5 мин.

8 қадам

Қызуды азайтыңыз. Пісірілген көкөністерді табаға салыңыз. Паприка, тұз және бұрыш қосыңыз. Араластырыңыз, көкөністерді маймен себіңіз. Табаны қақпақпен жауып, 7-10 минут қайнатыңыз, майдалап туралған көкөністерді қосыңыз, араластырыңыз және оттан алыңыз. Баклажан мен кәдіні жылы немесе суық етіп дастарханға беріңіз

Техника көмекке келеді!

Шағын электр пештері - шағын мөлшерде ерекшеленеді және кішкентай отбасы үшін дәмді тағамдар дайындауға мүмкіндік береді. Егер сіздің ас үйіңіздің өлшемдері үлкен пешті қоюға мүмкіндік бермесе, онда ең жақсы шешім электрлік шағын пеш болуы мүмкін. Тұрмыстық техниканың танымал өндірушілері шағын пештердің көптеген модельдерін ұсынады, олар тек дизайнында ғана емес, сонымен қатар техникалық сипаттамаларында да ерекшеленеді.


Оцените статью 0
0.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей