Француз алма пирогының рецепті
Француз алма пирогы
Үйде дайындалған Француз кондитерлік өнімдері өте қарапайым және дәмді. Бұл пирог өте тез және қарапайым дайындалады, ол еркін пішінге ие, сондықтан оны керемет етіп жасауға тырыспаңыз.
Бұл рецепт үшін бізге қажет: сары май 170 г, ұн 195 г, қант 2 ас қасық, тұз 1/2 шай қасық, алма 800 г, даршын 1 шай қасық, ванилин 1/2 шай қасық, мұзды су 50-60 мл, еріген сары май 2 ас қасық, қант (соңында себуге болады) - 2 ас қасық, жұмыртқа (майлауға) 1 дана, салындыдағы қант 60 гр.
Рецептті кезең-кезеңмен дайындау
1 қадам
Сары май суық және қатты болуы керек. Оны бөлшектерге турап, блендер ыдысына салыңыз. Ұн, тұз, қант қосып, үгінділерге ұнтақтаңыз.
2 қадам
Қамырға мұзды су қосып, қайтадан илеңіз. Қамыр кесектерге жинала бастайды.
3 қадам
Қамыр өте нәзік болады. Оны үстелге қойыңыз.
4 қадам
Қамырды біріктіріп жинап, пакетке салыңыз. Ішінде салындыны дайындап жатқанда тоңазытқышқа салыңыз.
5 қадам
Алма тілімдерге кесіңіз. Терең ыдысқа салыңыз, даршын, ваниль, қант және еріген сары маймен араластырыңыз. Пешті 175°C температурада қосыңыз.
6 қадам
Қамырды диаметрі 35 см болатын шеңберге жайыңыз. Қамыр үстелге жабысып қалмас үшін үстелдге арасында ұнмен себіңіз. Қамырды пергаментке салыңыз.
7 қадам
Алмаларды дөңгелектеп, шетінен 8 см қашықтықта орналастырыңыз.
8 қадам
Қамырдың шеттерін кездейсоқ қабаттасудың ортасына қарай бүгіңіз. Торттың шеттерін ұрып-соғылған жұмыртқамен майлаңыз және 1 ас қасық қант себіңіз және 1 ас қасық алма салыңыз. Пеште 175°C-та шамамен 50-60 минут пісіріңіз. Алма жұмсақ болғанша және қамыр сарыға айналғанша пісіріңіз.
Техника көмекке келеді!
Батырмалы блендер — кез-келген үй шаруасындағы әйелдің ас үйіндегі нағыз көмекшілер. Олар салаттар, бірінші және екінші тағамдар, кондитерлік өнімдер мен пирогтарды дайындаудың ұзақ процесін тездетуге көмектеседі. Уақыт пен күшіңізді үнемдеңіз, күнделікті өмірде сапалы және пайдалы құрылғылар алыңыз.
Sulpak.kz интернет-дүкенде қол жетімді бағамен батырмалы блендер бар. Бүкіл Қазақстан бойынша жеткізу мүмкіндігі бар.