22.03.24

Десерт рецептері

Десерт-бұл ерекше тәтті торттар ғана емес, сонымен қатар кішкентай түрлі-түсті тәтті нандар мен кекстер, кілегей қосылған құлпынай немесе шоколадтағы жемістер. Жидектер немесе жемістер қосылған сүт десерттері-балалардың сүйіктісі. Түрлі-түсті көп қабатты желе немесе сүзбе десерті, мармелад немесе кәмпиттер-мұның бәрін қарапайым өнімдерден дайындауға және үстелді ерекше безендіруге болады.

Бұл мақалада біз сіздерге мерекелік десерттердің жеңіл рецептерін ұсынамыз. Оларды дайындау үшін сізге миксер және белгілі ингредиенттер қажет. Өзіңізді және жақындарыңызды дәмді тағамдармен қуантыңыз!

Профитроли

Ингредиенттер

- 130 мл сүт
- 150 г сары май
- 5 жұмыртқа и 70 г жұмыртқаның сарысы (шамамен 4,5 дана)
- 220 г ұн и 15 г жүгері крахмалы
- 110 гр. қант и 0,5 ш. қ. тұз
- ақ шоколад
- 60 г қоңыр қант
- 110 г мүкжидек пюресі и 210 г таңқурай пюресі
- 170 г майлылығы 33-35% кілегей
розмариннің жартысы.


Дайындау

Крокант үшін майды бөлме температурасында жұмсартыңыз. Барлық ингредиенттерді тегіс болғанша араластырышпен араластырыңыз. Екі бөлікке бөліңіз, қалыңдығы 1-2 мм болатын 2 пласты жайыңыз, мұздатыңыз. Профильдін диаметріне келетіндей шеңберлерді кесіңіз. Қайтадан мұздатыңыз.

Профитрол үшін сүтті кастрюльге құйыңыз, бірдей мөлшерде су, май, қант және тұз қосыңыз, қайнатыңыз. Ұнды дереу салыңыз, оттан алыңыз, тегіс болғанша илеңіз, қамырды аздап кептіру үшін әлсіз отқа оралыңыз. Оттан алыңыз, жұмыртқаны бір-бірлеп салыңыз, келесілерді қоспас бұрын мұқият илеңіз. Пісіру парақтарын қағазбен жабыңыз, пинг-понг допынан сәл кішкентай профитролдарды жасаңыз. Крокантты дайындап қойған профитроллиге қойып шығыңыз. .

Профитролиді 180 °C дейін қыздырылған пеште 30 минут пісіріңіз. Толығымен салқындатыңыз.

Салмасы үшін розмаринды 40 мл қайнаған суға салып, қайнатыңыз, сүзіп алыңыз. Мүкдижек және таңқұрай пюрелерін қосып араластырыңыз да, розмаринын тұнбасымен араластырыңыз, қайнағанға дейін жеткізіңіз. Жұмыртқанығ сарысын қантпен, ұнтақталған ұнмен және крахмалмен араластырыңыз. Сарысын жеміс пюресімен қайнатыңыз, қайтадан кастрюльге құйыңыз, қайнатыңыз, үнемі араластырыңыз, 3 минуттай, дайын кремді блендермен араластырып, толығымен салқындатыңыз.

Салындыны тоңазытқышта ұстап, кондитерлік пакетке салып, бүйіріндегі кішкене тесік арқылы профитролды толтырыңыз.

Ақ шоколадты ерітіп, профитролдарды "мұнара" қылып қосыңыз. Өз қалауыңыз бойынша безендіріңіз.

Маршмеллоу мен мармелад қосылған шоколадты мусс

Ингредиенттер

- 400 г қара шоколад (70-80% какао)
- 350 мл майлылығы 30-38% кілегей
- 100 г шағын маршмеллоу
- 150 г "Апельсин тілімдері" мармеладтар
- безендіру үшін жеміс-жидектер


Дайындау

Мармеладты кішкене квадраттарға кесіңіз. Егер маршмеллоу үлкен болса (1,5 см-ден көп), оларды 2-4 бөлікке кесіңіз.

Шоколадты пышақпен ұсақтаныз, қызуға берік ыдысқа салыңыз. Кремді қайнатыңыз, шоколадты құйыңыз және оны ерітіңіз.

Кремді қайнатыңыз, шоколадты құйыңыз және оны ерітіңіз. 10 минуттай тегіс және салқындағанша араластырыңыз, шоколад массасына маршмеллоу мен мармелад қосыңыз.

Ыдысқа әдемілеп салыңыз, пленкамен жабыңыз, тоңазытқышқа 3-24 сағатқа қойыңыз.

Трайфл

Ингредиенттер

- 1 дайын қалың бисквит
- 500 г жидек ассортименті
- 200 мл майлылығы 33% кілегей
- 6 ас қасық ұнтақ қант
- 170 г сары май
- 260 г қант
- 4 жұмыртқа
- 2 лимон
- 300 г жұмсақ сүзбе "Савушкин" 5%
- ванильді қант 1 пакеті
-200 г мұздатылған жидектер (таңқурай, қызыл қарақат)
- 100 мл су
- 1 ас қасық лимон шырыны


Дайындау

Лимон кремі үшін лимон қабығын майдалап тураңыз, содан кейін шырынын сығыңыз. Ыдысқа жұмыртқа, қант және лимон шырынын араластырыңыз. Сулы жылытқышқа салыңыз да, қалыңдатылғанша араластырыңыз.

Сулы жылытқыштан ыдысты алыңыз да, кремді сәл салқындатыңыз (шамамен 45 °C дейін). Сары майды кішкене текшелерге кесіп, лимон қабығымен бірге кремге қосыңыз. Кремді тегіс болғанша араластырғышпен араластырып, бетін пленкамен жауып салқындатыңыз.

Жидек сиропын пісіріңіз. Жидектер мен қантты кәстрөлге салыңыз, су құйып, отқа қойыңыз. Қайнатыңыз және 10 минут пісіріңіз, лимон шырынын құйып, оттан алыңыз. Сиропты шайқаңыз және салқындатыңыз.

Сүзбе үшін кремді жұмсақ шыңдарға дейін араластырыңыз, ұнтақ қант пен ванильді қантты қосып, қатты шыңдарға дейін араластырыңыз. Кремді жұмсақ сүзбемен араластырыңыз. Бисквитті кішкене текшелерге кесіңіз.

Трайфылді безендіру үшін бірнеше жидек қалдырыңыз. Үлкен мөлдір ыдыстың түбіне кішкене лимон кремін салыңыз. Содан кейін бисквит қабатын салып, сироп құйыңыз. Келесі қабатта сүзбе мен жидектерді салыңыз. Ингредиенттер таусылғанша қабаттарды кезектестіруді жалғастырыңыз. Трайфлды пленкамен жауып, 2-3 сағатқа тоңазытқышқа салыңыз.

Дастарқаңға қоймас бұрын, кремді ұнтақ қантпен аластырып және трайфылдың бетіне жағыңыз. Жидектермен безендіріңіз.

Ақ шоколад пен цукаттар қосылған Панакотта

Ингредиенттер

- 10 г желатин
- 30 г ақ шоколад
- 100 мл сүт
- 400 мл майлылығы 33% кілегей
- 80 г ванильді қант
- бір уыс апельсин цукаттары
- безендіру үшін жеміс-жидектер


Дайындау

Желатинді суық суға салып қойыңыз. Шоколадты орташа бірдей кесектерге кесіңіз. Цукаттарды жұқа ұзын жолақтарға кесіңіз. Сүт, кілегей, ванильді қантты кәстрөлде пісіріп араластырыңыз.

Орташа отта қайнатыңыз және ісінген желатин қосыңыз. Оттан алып, ақ шоколад қосыңыз, шоколад толығымен ерігенше араластырыңыз. Аздап салқындатыңыз - 3-5 мин, блендермен араластырыңыз.

Қоспаның жартысын силикон қалыптарына немесе стаканға құйыңыз, туралған цукаттарды салыңыз және панакотта қоспасының қалған бөлігін толтырыңыз. Толық қатайғанша тоңазытқышқа салыңыз.

Тоңазытқыштан алыңыз. Егер силиконды формалар пайдаланған болсаңыз, дессертті одан алып порциялық тәрелкелерге салыңыз. Панакотаны жидектермен безендіріп, жақындарыңызға ұсыныңыз.

Рафаэлло торты

Ингредиенттер

- 1 "Женуаз" бисквиттің бөлігі
- 80 г бадам
- 400 г маскарпоне
- 300 г қоюландырылған сүт
- 3 а. қ. сүт
- 1 а. қ. қоюландырылған сүт
- 150 г ақ шоколад
- 75 г майлылығы 35% кілегей
- кокос жоңқасы
- «Рафаэлло» конфеті


Дайындау

Ганаш үшін кремді қайнатыңыз. Кішкене бөліктерге сынған шоколадты құйып, 2-3 минутқа қалдырыңыз. Салқындатып, тоңазытқышқа кем дегенде 1 сағат қойыңыз.

Кремді дайындаңыз. Маскарпон мен қоюландырылған сүтті тоңазытқыштан алдын-ала алыңыз, олар бөлме температурасында болуы керек. Маскарпонды қалың массаға дейін қоюландырылған сүтпен араластырыңыз, 2-3 мин. кондитерлік пакетке салып, тоңазытқышқа қойыңыз.

Сіңдіру үшін сүт пен қоюландырылған сүтті тегіс болғанша араластырыңыз. Бадамды кәстрөлге салыңыз, сумен толтырыңыз және қайнатыңыз. Оттан алып, 3 минутқа қалдырыңыз, содан кейін суық сумен шайыңыз. Сыртын алып тастаңыз, жаңғақтарды жақсылап жуып, кептіріңіз.

Бадамды 3 мин құрғақ табада қуырыңыз. Үлкенқылып кесіңіз. Бисквитті 2-ге бөліңіз. Ыдысқа сақинаны қойыңыз. Бірінші коржды ыдысқа салыңыз, аздап сулаңыз.

Маскарпон кремінің жартысынан азын спираль немесе зигзагпен сығып, туралған бадамды себіңіз. Келесі коржды салыңыз да, оны кремге аздап басыңыз, оныда сулап, қайтадан кремді сығып алыңыз да, торттың бүйірлеріне аздап қалдырыңыз. Тортты тоңазытқышқа 4 сағатқа салыңыз.

Жеңіл массаға дейін безендіру үшін ганашты араластырыңыз. "Жұлдыз"саптамасы бар кондитерлік пакеттке салыңыз. Сақинаны торттан алыңыз. Кремді торттың шеттеріне жағыңыз және оны біркелкіқылып шпательмен тегістеңіз. Тортты кокос жоңқасымен себіңіз (бұл силикон щеткасымен ыңғайлы). Раушан саптамасымен ганашты сығып, тортты кәмпиттермен безендіріңіз.

Ас болсын!

Оцените статью 2
4.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей