Пісірмейтін Муравейник тортының рецепті

Торт Муравейник со сгущенным молоком
Бүгінгі күні біз уақытты үнемдеуге тырысамыз және супермаркеттер бізге көптеген қызықты өнімдерді ұсынады, көбісі дайын печенье немесе біз сияқты таңғы астықты қолдана отырып, қоюландырылған сүтпен "Муравейник" тортын дайындауды жөн көреді.
Бұл рецепт үшін бізге қажет: 250 г таңғы асқа арналған хлопия, сіз әр түрлі түрін таңдай аласыз (жүгері, күріш, шоколад шарлары/жұлдызшалар), 50 г грек жаңғағы, 50 г сары мейіз, қабығы аршылған жер жаңғақтың жартысы немесе төрттен бір бөлігі, көкнәр тұқымы – міндетті емес, 180 г сары май, 250 г қайнатылған қоюландырылған сүт және 1 шай қасық ванильді тұнба.

Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам
Жаңғақтарды микротолқынды пеште орташа қуатта бірнеше рет 30 секунд қыздырыңыз. немесе жағымды хош иіс пайда болғанша табада құрғатыңыз. Оны көп ұстамаңыз! Сәл салқындатып, сыртың алу үшін алақаныңыздың арасына ысқылаңыз.

2 қадам
Мейізді сәл жылы сумен толтырыңыз, ісіну үшін жарты сағатқа қалдырыңыз, содан кейін қағаз сүлгілерге мұқият құрғатыңыз. Қуырылған және қабығы аршылған жаңғақтарды пышақпен ұсақтап тураңыз немесе блендер ыдысында, соның ішінде импульстік режимде ұсақтаңыз.

3 қадам
Кремді дайындау үшін сары майды тоңазытқыштан қолданар алдында шамамен бір сағат бұрын алыңыз. Кішкене бөліктерге кесіңіз және оларды бір-бірінен бөліңіз. Осылайша май тезірек қызады. Ол жұмсақ және пластикалық болуы керек, бірақ ерімейді.

4 қадам
Сары майды жоғары жылдамдықпен араластырғышпен араластыруды бастаңыз. Кілегей майын қоюландырылған сүтпен жұмсақ және жеңіл болғанша араластырыңыз. Ваниль тұнбасын қосыңыз, тағы бір минут арластырыңыз.

5 қадам
Біртіндеп, кішкене бөліктерде қайнатылған қоюландырылған сүтті араластырылған майға қосыңыз. Келесі бөлікті алдыңғы бөлік маймен толығымен біріктірілгеннен кейін ғана енгізіңіз. Қайнатылған қоюландырылған сүт сары маймен бірдей температурада болуы керек: егер ол суық болса, крем бөлініп, ыстық болады-сары май ериді.

6 қадам
Үлкен ыдысқа таңғы ас, мейіз және туралған жаңғақтарды салыңыз, араластырыңыз. Біртіндеп қоюландырылған сүт қосылған кремді қосып, барлық құрғақ бөліктерді біркелкі жабу үшін араластырыңыз. Қолғап киюді ұмытпаңыз.

7 қадам
Қоюландырылған сүт қосылған хлопия мен кілегей қоспасын тортқа немесе қызмет көрсететін табаққа салыңыз да,"муравейник" үйіндісіне жинаңыз. Жаңғақтардың жартысын немесе төрттен бірін жабыстырыңыз, көкнәр тұқымына себіңіз. Кремді толығымен тұрақтандыру үшін тортты тоңазытқышқа бірнеше сағатқа қойыңыз.
Сапалы ас үй техникасы көмекке келеді!
Әр түрлі тұрмыстық техника ас үйдегі жұмысты едәуір жеңілдетеді. Сонымен қатар, олар көбінесе пісірілген тағамның дәмі мен сыртқы түріне әсер етеді, мұнда пайдаланушылардың қабілеттері де маңызды. Әр түрлі ас үй тапсырмаларын орындау үшін – ұсақтау, кесу, турау, араластыру және тағы басқалар, көбісі асүйлік комбайнды қолдануға дағдыланған. Ауыстырылатын саптамалардың арқасында ол ас үйде шексіз мүмкіндіктерге ие. Қазіргі заманғы комбайндар одан да көп функциялар мен жаңа мүмкіндіктерді біріктіреді.