27.03.24

Анар білезігі салатының рецепті

Қызылшасыз анар білезік салаты

Қатпарлы қызылшасыз анар білезігі салаты нағыз мерекелік тағам. Оны дайындау қиын болғандықтан немесе оған экзотикалық ингредиенттер қажет болғандықтан емес. Сыртқы түріне байланысты: бұл өте сәнді, солай емес пе? Салат қабаттардан тұрады. Ал білезіктің көрінісін алу үшін ортасына стақан қойылады. Жоғарғы жағы анар дәндерімен безендіріледі.

Рецепт үшін бізге қажет: тауықтың төс еті - 300 г, 3 картоп, 2 cәбіз, 1 алма, 1 пияз, 2 жұмыртқа С0, грек жаңғағы – 60 г, лимон шырыны – 20 мл, жарты анар, майонез-150 г.


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Қызылшасыз анар білезігі салатының барлық ингредиенттерін дайындаңыз. Картоп пен сәбізді жуыңыз, кастрюльге салыңыз және дайын болғанға дейін (шамамен 25 минут) қайнатыңыз. Салқындатыңыз, тазалаңыз, содан кейін үлкен үккіштен өткізіңіз.

2 қадам

Кәстрөлге су құйыңыз, жуылған тауық филесін салыңыз да, қайнатыңыз. Отты азайтыңыз және шамамен 20 минут пісіріңіз. Салқындатыңыз және кесектерге кесіңіз.

3 қадам

Жұмыртқаны суы бар кастрюльге салыңыз, қайнатыңыз және дайын болғанға дейін шамамен 7-10 минут пісіріңіз. Суық су құйыңыз, қабығын тазалаңыз. Үлкен үккіштен өткізіңіз.

4 қадам

Пиязды тазалап, майдалап тураңыз. Қайнаған сумен күйдіріп, салқындатыңыз. Қажет болса пиязды табада аздап сары маймен сарғыш түске дейін қуыруға болады.

5 қадам

Жаңғақтарды құрғақ табада құрғатыңыз, салқындатыңыз. Пакетке салыңыз және оқтаумен езіп алыңыз. Алма қабығын аршып, үлкен үккіштен өткізіңіз. Қараып қалмас үшін лимон шырынын себіңіз.

>

6 қадам

Стаканды жалпақ табақтың ортасына қойыңыз. Оны пленкамен ораңыз. Салатты жинауды бастаңыз. Картоп қабатын, содан кейін сәбізді, тауық қабатын салыңыз. Әр қабатты майонезбен жағыңыз.

7 қадам

Содан кейін пиязды, жұмыртқаны және жаңғақты тұздықты қоспай жайыңыз. Алманы жайыңыз, содан кейін бұл қабатқа майонез жағыңыз. Анар дәндерімен безендіріп, тоңазытқышқа кем дегенде 1 сағат қойыңыз. Қызмет көрсетер алдында стаканды алып тастаңыз және безендіріңіз.

Сапалы техника көмекке келеді!

Пісіруді ұнататындар сапалы ыдыс-аяқтың қаншалықты маңызды екенін біледі. Бүгінгі таңда дүкен сөрелерінде тот баспайтын болаттан, ыстыққа төзімді шыныдан және алюминийден жасалған кәстрөлдер мен ожауларды табуға болады. Тот баспайтын болат коррозияға ұшырамайды, тазалау оңай, олар жылуды бетіне жақсы таратады, олардағы тамақ күйіп кетпейді. Ыстыққа төзімді шыныдан жасалған ыдыс-аяқтың қабырғалары қалың және жоғары температураға төтеп бере алады, бірақ абайсызда қолданған кезде оны сындыру оңай. Алюминий кәстрөлдер мен ожаулар қол жетімді бағамен ерекшеленеді, олардың қабырғалары жұқа, бұл тағамды тезірек қыздырып, пісіруге мүмкіндік береді.

Оцените статью 1
5.0
Вы оценили статью, Ваша оценка:
К списку статей