Қантты декоры бар зімбір печеньесі
Үйде біздің рецепт бойынша дайындалған классикалық зімбір печеньесі мерекелік үстелді ғана емес, сонымен қатар жаңа жылға тамаша сыйлық жасайды. Қытырлақ печеньеге міндетті түрде зімбір, бал және даршын қосылады, бұл печеньені сиқырлы дәмді және өте хош иісті етеді.
Рецепт үшін бізге қажет:
қант ұнтағы – 350-400 г,
жұмыртқаның ақтығы-60 г,
лимон шырыны-2 ас қасық,
кондитерлік декор.
Қамыр үшін:
ұн – 580 г,
май – 225 г,
қоныр қант – 215 г,
қою емес бал – 165 г,
жұмыртқа – 1 дана,
даршын – 2 шай қасық,
ұнтақталған зімбір-2 шай қасық,
кайен бұрышы - ½ шай қасық,
сода-1 шай,
тұз-¼ шай қасық.