Қаймақ тұздығындағы тефтели
Тефтели-грек жаңғағының көлеміндей немесе сәл үлкенірек кішкентай домалақтар. Олар ұнға пісіріледі, содан кейін табада қуырылады немесе пеште аздап пісіріледі. Қызғылт дөңгелектер нәзік қаймақ немесе томат тұздығымен құйылады және дайын болғанға дейін қақпақпен қайнатылады. Тефтели оралған ұнның арқасында тұздық қою және нәрлі болады.
Тұздық үшін бізге қажет:
қаймақ 20% - 100 г,
қызанақ соусы-100 г,
ұн-60 г,
су-700 мл,
табаско-1-2 тамшы,
май-30-40 г,
дәміне қарай тұз,
дәміне қарай қара бұрыш.
Тефтели үшін:
тартылған сиыр еті – 700 г,
үлкен пияз-1 дана,
сарымсақ-2-3 қалампыр,
аскөк – 2 бұтақ,
жұмыртқа-1 дана,
ақ нан – 150 г,
сүт-150 мл,
дәміне қарай тұз,
дәміне қарай қара бұрыш,
ұн аунауға арналған.