Котлеты из нута
Ноқат қосылған котлеттер сыртқы түрі бойынша ет котлеттеріне ұқсайды және олардың дәмі бұршақ пюресін еске түсіреді. Жалпы, асбұршақ және ноқаттар, тек Түркиядан келеді. Оның формасы біз оған үйреніп қалған классикалыққа ұқсамайды. Бірақ сонымен бірге ол бұршақ дақылдарының барлық пайдасын сақтап қалды. Көптеген диетологтар оның ақуыз мен диеталық талшықтың көзі ретінде енгізуді ұсынады.
Бұл рецепт үшін бізге қажет:
ноқат – 100 г, болгар бұрышы,
жасыл көкөністер,
кішкентай пияз,
2 түйір сарымсақ,
жүгері ұны-30 г,
бидай ұны – 30 г,
зәйтүн майы – 40 мл,
тахин пастасы,
паприка,
хмели-сунели,
кумин,
тұз,
бұрыш және қуыруға өсімдік майы.
Салмасы үшін-авокадо, зәйтүн майы, пияз және болгар бұрышы. Дастарханға беру үшін-жасыл көкөністер, майонез және лаваш.