Саңырауқұлақ қосылған жюльен рецепті

Саңырауқұлақтар мен қаймақ қосылған жюльен

Саңырауқұлақтар мен қаймақ қосылған жюльен - бізде ең танымал ыстық тағамдардың бірі. Бұл өте түсінікті: ол тез дайындалады, сонымен қатар қарапайым және қол жетімді өнімдерден. Жазда немесе күзде жюльенді орман саңырауқұлақтарымен (ең дұрысы ақ), ал басқа маусымдарда — шампиньондармен жасауға болады.

Бұл рецепт үшін бізге қажет: 500 г шампиньон, 2 орташа пияз, 1 түйір сарымсақ, 150 г жақсы еритін ірімшік, 200 г қаймақ, 2 ас қасық ұн, зәйтүн майы, тұз, жаңа ұнтақталған қара бұрыш.


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Жюльен үшін барлық ингредиенттерді дайындаңыз. Шампиньондарды дымқыл шүберекпен сүртіңіз, содан кейін кішкене тілімдерге кесіңіз. Сарымсақ түйірін аршып майдалап тураңыз.

2 қадам

Табаны зәйтүн майымен қыздырыңыз. Саңырауқұлақтарды сарымсақпен салыңыз да, жиі араластыра отырып, қызарғанша қуырыңыз, жоғары және орташа отта 10-12 минут.

3 қадам

Пиязды тазалап, майдалап тураңыз. Үлкен табаны зәйтүн майымен қыздырыңыз. Оған пиязды салып, жұмсақ болғанша орташа отта жиі араластыра отырып қуырыңыз.

4 қадам

Пиязды ұнмен себіңіз. Қуырыңыз, жиі араластырыңыз, 3 минут. Пияз қосылған табаға қаймақ, тұз және бұрыш қосыңыз. Араластыра отырып, тұздықты қайнатыңыз. Тұздықты қоюлату үшін баяу отта 3-5 минутқа қалдырыңыз.

5 қадам

Қаймақ тұздығына қуырылған саңырауқұлақтарды қосып, араластырыңыз. Пешті 180 °C дейін алдын ала қыздырыңыз. Кішкене ыдыстарды немесе жюльен үшін арнайы кокотниктерді дайындаңыз.

6 қадам

Саңырауқұлақтарды ыдысқа немесе кокотницаға салыңыз. Үгітілген ірімшік себіңіз. Жюльенді 20 минут пісіріңіз, қызарғанша. Бірден ыстық түрінде дастарханға беріңіз.

Сапалы техника көмекке келеді!

Үстелдің үстіне арналған индукциялық пеш - бұл ас үйде тамақ дайындауға арналғанактам ыңғайлы құрылғы. Ол индукциялық қыздыру принципі бойынша жұмыс істейді, онда қыздыру элементі плитада орналасқан ыдыстарды қыздыратын магнит өрісін жасайды. Үстелді индукциялық плитасының артықшылықтарына жоғары энергия тиімділігі, температураны дәл реттеу, жылдам қыздыру және салқындату және пайдалану қауіпсіздігі жатады. Ол температураның өзгеруіне жедел жауап береді және ыдыстарды біркелкі жылытуға мүмкіндік береді.