Кәді қосылған күркетауық кәуабы
Әдетте "кәуап қуыру" - бұл үлкен шаруа. Көмірді дұрыс жағып қана қоймай, етті маринадтау керек, содан кейін оны күйдіріп алмай, жақсы пісіріп алу керек. Барбекюге арналған негізгі өнім ретінде таңдалған күркетауық төсі өмірді жеңілдетеді, өйткені ол тұздықтың хош иістерін тез сіңіреді және бірден дайындалады. Кәді күркетауық үшін жақсы "серіктес", өйткені олар бірдей қасиеттерге ие.
Бұл рецепт үшін бізге қажет: 1 кг үлкен күркетауық филесі, 2 орташа кәді, 100 мл өсімдік майы, 1 ас қасық ұнтақталған тәтті паприка (8 г), 1 шай қасық құлмақ-сунели (4 г), тұз, жаңа ұнтақталған қара бұрыш.