Гриль табасындағы сиырдың жауырынан жасалған стейк
Сиыр етінің жауырыны тек бұқтыруға немесе пісіруге ғана жарамайды. Бұқаның осы жұмыс бөлігінен керемет стейктер кесіледі. "Блейд" деп аталатын-бұл жауырынның ең нәзік бөлігі. Оның ерекшелігі-өрескел өзек бөлігі дәл ортасынан өтеді. Табада қуырар алдында оны алып тастау керек немесе кескіндер жасау қажет. Ет бірден нәзік болады!
Бұл рецепт үшін бізге қажет: 1 кг тазартылған жауырын еті, өсімдік майы, жаңа піскен қара бұрыш, брокколи, гүлді қырыққабат, шие қызанақтары, көкөністер, тұз.